Greek International Women Awards 2021: Γυναίκες που διαπρέπουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό

“Ο θεσμός των βραβείων GIWA είναι πολύ σημαντικός διότι προβάλει το ελληνικό γυναικείο ταλέντο διεθνώς. Ειδικά τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, οι γυναίκες, οι Ελληνίδες γυναίκες, οι επαγγελματίες, που με κόπο χρόνων έχουν καταφέρει να ανέλθουν στον κλάδο τους, είναι σημαντικό να προβάλλονται, να επιβραβεύονται και να αποτελούν παράδειγμα αλλά και να δίνουν θάρρος και δύναμη σε άλλες γυναίκες” λέει στο Fay’s Control η Μένια Κούλη, Διευθύντρια Επικοινωνίας του Ιδρύματος “Takis” και υποψήφια στην κατηγορία Arts and Culture (Τέχνες και Πολιτισμός) στα Greek International Women Awards, και συνεχίζει “Μετά τις σπουδές Διοίκησης επιχειρήσεων και Marketing στο University of La Verne με κέρδισε αμέσως η σύγχρονη τέχνη. Υπηρετώ την τέχνη τα τελευταία 20 χρόνια έχοντας κάνει αξιοζήλευτες συνεργασίες με κορυφαίους Έλληνες διεθνείς καλλιτέχνες όπως ο Takis, o Angelos, η Vassiliki και η Chryssa αλλά και ξένους. Εργάστηκα στο ατελιέ της κορυφαίας διεθνούς γλύπτριας Chryssa για τρία χρόνια μέχρι και το θάνατο της.

Με τη διεθνή γλύπτρια Vassiliki είχα πάντα συνεργασία και φιλική σχέση, την οποία διατηρώ μέχρι και σήμερα. Οι γυναίκες αυτές αποτελούν πρότυπο για εμένα. Ξεκίνησα την καριέρα μου ως δυναμική συνεργάτιδα του Σταύρου Μιχαλαριά στη Mihalarias Art, το 2002, μιας από τις σπουδαιότερες γκαλερί σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα και το Λονδίνο, στη συνέχεια διεύθυνα τη δική μου γκαλερί διεθνών προδιαγραφών στην Κηφισιά, τη Mamush Gallery. Εκπροσωπώντας διακεκριμένους καλλιτέχνες Έλληνες και ξένους. Σήμερα είμαι Διευθύντρια Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων στο Ίδρυμα Τάκη (Takis Foundation), Κέντρο Ερευνών για την τέχνη και τις Επιστήμες. Ένα Ίδρυμα με παγκόσμιες προδιαγραφές του σημαντικότερου ίσως σύγχρονου Έλληνα διεθνή γλύπτη, Takis, με τον οποίο δούλεψα στενά. Ο σκοπός μου είναι να υπηρετώ την σύγχρονη ελληνική τέχνη μέσω της επικοινωνίας και marketing και να την προβάλω διεθνώς”.

Η Συμβουλευτική Ψυχολογος Ed.M., M.A., Harvard University σε Παιδιά, Εφήβους, Γονείς, Ζευγάρια, Γυναίκες σε ρίσκο, Τζίνα Θανοπούλου, μιλάει για την υποψηφιότητα της στα GIWA.

Είναι μεγάλη μου τιμή που to GIWA με επέλεξε και ήδη ψήφισαν μεταξύ τους ως shortlisted και βρίσκομαι στην τελική δημόσια ψηφοφορία στην κατηγορία του Social Science. Έχω εξειδικευτεί στην Συμβουλευτική Υποστήριξη σε παιδιά & εφήβους με Μαθησιακή Διαφορετικότητα, Διατροφικές Διαταραχές και Συναισθηματικές Αναζητήσεις. Επίσης, έχω εξειδίκευση στη Συναισθηματική Νοημοσύνη και πως αυτή μπορεί να βοηθήσει στην Συναισθηματική Ωρίμανση των Παιδιών και των Γονέων. Εχω την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να έχω συνεργαστεί στενά με τον “Πατέρα” της Συναισθηματικής Νοημοσύνης τον Dr. Daniel Golemanκαι τον Dr. Η. Gardner δημιουργό της θεωρίας της Πολλαπλής Νοημοσύνης και του Dr. Robert Coles για την θεωρία της “Ηθικής Εξελιξης των Παιδιών”.
Είμαι έγκριτο μέλος της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας APA και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής από το 1996, καθώς και Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής.
Εχω βραβευτεί από την Unesco Πειραιώς & Νήσων το 2006  για την προσφορά μου στην Εκπαίδευσηστον Εθελοντισμό και στην στήριξη παιδιών με Ειδικές Ανάγκες.
Έχω προσφέρει εθελοντική Συμβουλευτική Υποστήριξη σε οργανώσεις NGO όπου έχω δώσει σεμινάριακαι ομιλίες, στο HOME PROJECT που στηρίζει τα ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων καθώς και το NGO Just Say No στην οργάνωση κατά της βίας στις γυναίκες.
Επίσης, υπήρξα εθελόντρια και advocate στο Safe Water Sports, στο Make a Wish και στην Οργάνωση Μαζί με το Παιδί.
Είμαι εδώ και 15 χρόνια Μέλος του Δ.Σ. των Αποφοίτων του Harvard UniversityHarvard Αlumni Association  και έχω διατελέσει Γενική Γραμματέας και Αντιπρόεδρος.
Ήμουν 17 χρόνια Διευθύντρια στο Κέντρο Συμβουλευτικής του International School of Athens, ISA και 4 χρόνια ήμουν Διευθύντρια στο Κέντρο Συμβουλευτικής στο American College of Greece, Pierce College. Είμαι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ελληνικού Ινστιτούτου Ελληνικού Αναλφαβητισμού, GFI του Οικονομικού Πανεπιστημίου.
Έχω κάνει πολλές ομιλίες και έχω δώσει πολλά σεμινάρια στην Ιατρική Σχολή, Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ίδρυμα Θεοχαράκη, Ίδρυμα Νιάρχου, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και πολλά άλλα.

Εξαιτίας όλων αυτών λόγων με επέλεξε το GIWA στην κατηγορία Κοινωνικής Προσφοράς στο Social Science για το Επιστημονικό & Εθελοντικό μου ρόλο όλα αυτά τα χρόνια και νοιώθω ιδιαίτερα υπερήφανη γι αυτή την επιλογή γιατί Γυναίκες – Επιστημονες- Αθλητριες-Μητέρες με Κοινωνικό ρόλο, που έχουν έχουν προσφέρει έργο η κάθε μια στο δικό της τομέα είναι άξιες επιβράβευσης και να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για τις νεότερες γυναίκες.

Σας ευχαριστώ για τη υποστήριξη στο έργο μου!!!

Σε αυτό το link μπορείτε να ψηφίσετε.  Για να είναι έγκυρη η ψήφος σας , χρειάζεται να εισάγετε το ονοματεπώνυμο και το email σας και να ψηφίσετε μία υποψήφια σε κάθε κατηγορία (12 κατηγορίες) μέχρι την 1η Μαρτίου 2021.