Οι “Έλληνες Επίλεκτοι” των “Γιατρών του κόσμου” & η ομάδα της ΣΤΑ.ΣΥ. έπαιξαν μπάλα για τα θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι

Ένα μεγάλο ανθρωπιστικό παιχνίδι μνήμης για τα θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι διεξήχθη στο γήπεδο Ραφήνας “Παναγιώτης Σκούφος” με τη συμπαράσταση του ΔΟΠΑΠ Ραφήνας Πικερμίου και του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας.

Αγωνίστηκαν η ομάδα “Έλληνες Επίλεκτοι” που τελούν υπό την αιγίδα της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου και η ομάδα Σταθερές Συγκοινωνίες – Αθλητική αλληλεγγύη.

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού τιμήθηκε με ειδική πλακέτα από τον δήμο Ραφήνας Πικερμίου για την πολύχρονη κοινωνική προσφορά του ο πρόεδρος των ΓτΚ Νικήτας Κανάκης, ο οποίος τόνισε πως αυτή η ανθρωπιστική αθλητική δράση έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς δείχνει κοινωνική ευαισθησία και κινητοποιεί τον κόσμο, ενώ εξήρε την πρωτοβουλία του Αργύρη Κωστάκη για τη διοργάνωση του ματς.

Στον χαιρετισμό του ο εμπνευστής του αγώνα Αργύρης Κωστάκης ευχαρίστησε όλους όσοι ήταν στο γήπεδο, επισημαίνοντας πως “το ποδόσφαιρο αυτό το φθινοπωρινό απόγευμα γίνεται ”γέφυρα” μνήμης για εμάς που μείναμε στον κόσμο, προσωπικά σώθηκα από θαύμα, και με τις δεκάδες αθώες ψυχές που χάθηκαν τόσο άδικα στον πύρινο όλεθρο. Οι Έλληνες Επίλεκτοι κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Σεπτεμβρίου θα θυμόμαστε στο τερέν τους συνανθρώπους που θυσιάστηκαν στο Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι”.

Ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς τόνισε πως ο δήμος στάθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πυροπαθείς και συνεχώς κάνει ό,τι χρειάζεται για την ανακούφιση των πληγέντων.

Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Λιβαθινός εκπροσωπώντας τον Μαραθώνα σημείωσε πως δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξανασυμβεί τέτοια τραγωδία στο Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Η ομάδα της ΣΤΑ.ΣΥ. πρόσφερε σε μια κίνηση αλληλεγγύης ένα συμβολικό οικονομικό βοήθημα σε πενταμελή πυρόπληκτη οικογένεια από το Κόκκινο Λιμανάκι. Ο αρχηγός της αποστολής Θάνος Παπασωτηρίου ένας άνθρωπος με ιδιαίτερες ευαισθησίες και ήθος υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι στις ΣΤΑ.ΣΥ. είναι πάντα δίπλα στον άνθρωπο.

Το παρών έδωσε προς τιμήν του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δαμιανός Φαφούτης, ο μοναδικός από τους 27 δημοτικούς συμβούλους του δήμου Ραφήνας Πικερμίου!Στο γήπεδο ήταν και ο τομεάρχης των ΑΝ.ΕΛ. ανατολικής Αττικής Δημήτρης Καραγεωργίου.

Με τους Επίλεκτους αγωνίστηκαν ο θρυλικός γκολκίπερ Νίκος Μουτσάτσος, ο βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα Σπύρος Λιβαθινός, ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας Δημήτρης Δελτσίδης, ο υπαστυνόμος της Τροχαίας Αθηνών Απόστολος Δεληχατζής, ο αρχιφύλακας της Τροχαίας Αθηνών Γιάννης Δρακόπουλος, ο δικηγόρος Χρήστος Μυλωνάς, ο Τόλης Πικουλίδης και οι βετεράνοι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές Δημήτρης Κοτούζας, Δημήτρης Καστρίτσης, Κώστας Κατσιάδας, Μπάμπης Τζιάρος, Αλέκος Λατσούνας, Παναγιώτης Φάκος, Νίκος Αντωνίου, Άρης Καραίσκος, ο μαθητής Θάνος Πικουλίδης και ο δημοσιογράφος Αργύρης Κωστάκης.

Με τη σέντρα του παιχνιδιού ο διαιτητής και οι 22 ποδοσφαιριστές αγκαλιασμένοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

Με την ομάδα των ΣΤΑ.ΣΥ. αγωνίστηκε συμβολικά για είκοσι λεπτά και ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς.

Συγκινητική η παρουσία τριών συμμαθητριών το 1982 από το 24ο λύκειο Πολυγώνου που βρέθηκαν στο γήπεδο για να ζήσουν από κοντά το ματς μνήμης. Καίτη Γιάννακα. Αφροδίτη Ανδρουλιδάκη και Αλεξάνδρα Γαβριελάτου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην οργάνωση ”Γιατροί του Κόσμου” για την ανεκτίμητη συνδρομή της και τον φροντιστή της Τριγλίας Ραφήνας Μιχάλη Κομνηνό για την ανεκτίμητη βοηθειά του στα αποδυτήρια των ομάδων..