Προσφορά στο σωφρονιστικό κατάστημα Ελεώνα-Θήβας από τον δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης

Πρόσφερε ρούχα από την «κοινωνική ιματιοθήκη»

Σε μια κοινωνική προσφορά προς το κατάστημα κράτησης γυναικών Ελεώνα-Θήβας προχώρησε ο δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης. Συγκεκριμένα πρόσφερε ρούχα από την “κοινωνική ιματιοθήκη” που διατηρεί και δεν είχαν διατεθεί, ενώ ήδη έχουν καλυφθεί οι ανάγκες δημοτών.

Η Κοινωνική Ιματιοθήκη του δήμου, όπως και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, αποσκοπούν στην κάλυψη πρωτογενών αναγκών διαβίωσης ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και απειλούνται ή βρίσκονται σε κατάσταση μεγάλης οικονομικής δυσκολίας. Μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου γίνεται η διάθεση ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη ατομικής υγιεινής κ.λ.π.) και μέσω της Κοινωνικής Ιματιοθήκης η διάθεση ειδών ιματισμού και υπόδησης.

Την πρωτοβουλία αυτή, ο δήμος θα τη συνεχίσει και σε άλλα καταστήματα κράτησης, καθώς σχεδιάζει τις επόμενες ημέρες να πραγματοποιήσει μια αντίστοιχη δράση για τις φυλακές Κορυδαλλού.

«Η Κοινωνική Ιματιοθήκη μας, όπως και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, λειτουργεί χάρη στο περίσσευμα προσφοράς των συμπολιτών μας. Από τη στιγμή που μπορούμε να καλύπτουμε τις ανάγκες των ευπαθών ομάδων της πόλης, δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας και σε άλλες δομές, όπως τα σωφρονιστικά καταστήματα», δήλωσε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης και γενικός γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής, Τάσος Μαυρίδης. «Γι’ αυτό θα ήθελα να συγχαρώ τις κοινωνικές μας δομές και να ευχαριστήσω τους εργαζομένους και τους εθελοντές μας για το έργο που επιτελούν» πρόσθεσε.

Πηγή: lawandorder.gr