ΣΔΥΒ Κένταυρος: Συμμετοχές σε διαδικτυακούς φιλανθρωπικούς αγώνες

Ένας ακόμη διαδικτυακός αγώνας δρόμου με φιλανθρωπική και κοινωνική δράση,  με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου, διεξήχθη το διάστημα από 12 έως και 20 Φεβρουαρίου 2021.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες και για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη. Ο πιο συνηθισμένος καρκίνος στην παιδική ηλικία είναι η λευχαιμία και ως μοναδική θεραπεία τις περισσότερες φορές είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Ο Σύλλογος «Ορίζοντας» διοργάνωσε τον αγώνα που περιλάμβανε διαδρομές 2.5, 5  και 10 χλμ με κύριο σκοπό τη διάδοση του μηνύματος της εθελοντικής προσφοράς  μυελού των οστών, μια απλή διαδικασία παρόμοια με την αιμοδοσία, που όμως είναι σωτήρια για παιδιά και ενήλικες που νοσούν από καρκίνο. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι  στον Βόλο η διαδικασία προσφοράς δείγματος (λήψη σάλιου με μπατονέτα) ώστε να καταγραφεί κάποιος στη παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών  που γινόταν στο νοσοκομείο έχει σταματήσει λόγω της πανδημίας. Ωστόσο η « Φλόγα» Μαγνησίας   θα διοργανώσει σε Βόλο και Αλμυρό από 22-30 Απριλίου ένα δεκαήμερο λήψης δείγματος  σε υπαίθρια περίπτερα.

Οι δρομείς του Κενταύρου  αγκάλιασαν και στήριξαν δυνατά  και αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία του Ορίζοντα και έτρεξαν με μεγάλη χαρά διαδίδοντας το μήνυμα «Γίνε δότης μυελού των οστών».

Παράλληλα συνεχίζεται  ένας ακόμη   virtual (εικονικός) αγώνας ο  «Be Rare Finish Line Run» που διοργανώνει το  σωματείο MDA Ελλάς  έως και την Κυριακή  28 Φεβρουαρίου.  Στόχος της διοργάνωσης η υποστήριξη των Ειδικών Μονάδων Νευρομυϊκών Παθήσεων στα Νοσοκομεία Παίδων «Η Αγία Σοφία», ΠΓΝ ΑΧΕΠΑ και ΠΓΝΠ Ρίου και οι δρομείς του Κενταύρου θα στηρίξουν και αυτή την σημαντική προσπάθεια κάνοντας αυτό που αγαπούν, να τρέχουν.

Πηγή: magnesianews.gr