Θέλεις να εργαστείς για καλό σκοπό; ngoHeroes: Η πλατφόρμα Εύρεσης Εργασίας 3ου Τομέα

Το ngoHeroes αποτελεί την πρώτη πλατφόρμα επαγγελματικής διασύνδεσης στην Ελλάδα, αμιγώς απευθυνόμενη στο οικοσύστημα των ΜΚΟ. Η ιδέα προέκυψε όταν η Civil Act σε συνεργασία με το HIGGS χαρτογράφησαν ένα ανεξερεύνητο κομμάτι του οικοσυστήματός μας, που δεν ήταν άλλο από τη δημιουργία μιας πλατφόρμας, η οποία θα συνδέει άμεσα και γρήγορα τις ΜΚΟ με τους επαγγελματίες που αναζητούν εργασία στον κλάδο.

Το πρώτο… digital λιθαράκι μπήκε πριν από 2 χρόνια, όταν το 2019, και με την καίρια συμβολή του προγράμματος Vodafone World of Difference, η Civil Act προσέλαβε την ήδη έως τότε πολύτιμη συνεργάτιδα Νικόλ Κακαντούση, η οποία επικοινωνώντας τις ανάγκες πάνω από 170 ΜΚΟ, έβαλε τα θεμέλια της πλατφόρμας.

Κύριος στόχος της πλατφόρμας, δεν αποτελεί μόνο η διασύνδεση του επαγγελματία με μια ΜΚΟ. Θέλουμε να δώσουμε το κάτι παραπάνω και να κάνουμε, όπως λέμε, την τέλεια διασύνδεση, το Perfect Match, ώστε αμφότεροι να επωφεληθούν τα μέγιστα από μια βέλτιστη επαγγελματική συνεργασία.

Όταν λανσάραμε την πλατφόρμα πριν 8 μήνες, δεν θα περιμέναμε ποτέ ότι κάτι άλλο ήταν που θα γινόταν…viral, κυριολεκτικά κι όλας! Παρά όμως το γεγονός ότι το ngoHeroes «προσγειώθηκε» στην αρχή μιας πρωτόγνωρης πανδημίας, οι e-αγκαλιές που λάβαμε άμεσα από οργανώσεις και επαγγελματίες, ήταν κάτι που μας συγκίνησε ιδιαίτερα. Μέχρι και σήμερα, πάνω από 100 οργανώσεις και 500 επαγγελματίες μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους. Τους ευχαριστούμε όλους και τον καθένα ξεχωριστά, καθώς μεγαλώνουμε μόνο όταν μεγαλώνουμε μαζί.

Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα;

Μέλημά μας αποτελούσε πάντα η δημιουργία ενός εύχρηστου digital εργαλείου που αφενός θα συνδέει εύκολα ΜΚΟ και επαγγελματίες, αφετέρου θα εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο από τις χρονοβόρες διαδικασίες εύρεσης προσωπικού και εργασίας.

Η εγγραφή στην πλατφόρμα τόσο για τις ΜΚΟ όσο και για τους επαγγελματίες είναι εντελώς δωρεάν και η όλη διαδικασία δεν παίρνει πάνω από 5 λεπτά. Ειδικότερα, για τη ΜΚΟ απαιτείται απλώς το λογότυπό της, καθώς και βασικές πληροφορίες για το πεδίο δράσης της, ενώ για τον επαγγελματία η δημιουργία του βιογραφικού του σημειώματος χρησιμοποιώντας εργαλεία της πλατφόρμας. Από τη στιγμή που ολοκληρωθούν οι εγγραφές, ΜΚΟ και επαγγελματίες αποκτούν πρόσβαση σε μια μεγάλη δεξαμενή υποψηφίων και αγγελιών εργασίας. Ειδικότερα, οι ΜΚΟ μπορούν να προσθαφαιρούν όσες αγγελίες εργασίας επιθυμούν και οι υποψήφιοι να αιτούνται σε όσες ανοιχτές θέσεις εργασίας θεωρούν ότι τους προσιδιάζουν, πάντοτε εντελώς δωρεάν.

Η βασική ειδοποιός διαφορά που ξεχωρίζει την πλατφόρμα μας, έγκειται στην αφαιρετική έννοια του χρόνου. Κι αυτό, γιατί χάρη σε ένα εξειδικευμένο αλγόριθμο που χρησιμοποιούμε, τα βιογραφικά που λαμβάνει μια οργάνωση μέσα από μια αγγελία, διαχωρίζονται σε 2 ξεχωριστές λίστες, μια κύρια και μια δευτερεύουσα, με βάση λέξεις κλειδιά που υπάρχουν στην αγγελία και στο βιογραφικό του αιτούμενου υποψηφίου. Με τον τρόπο αυτό, εξοικονομείται πολύτιμος χρόνος, τόσο για τη ΜΚΟ καθώς προτεραιοποιούνται τα «κατάλληλα» βιογραφικά για τη θέση, όσο και για τον υποψήφιο καθώς αν το βιογραφικό του είναι σχετικό με τη θέση, τότε γίνεται άμεσα αντιληπτό.

Επιπλέον, εξίσου σημαντικό να αναφερθεί είναι το γεγονός ότι μια ΜΚΟ μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανατρέξει στα αποθηκευμένα βιογραφικά που τις έχουν σταλεί, και τα οποία ενδεχομένως να αναφέρονται στην δευτερεύουσα λίστα, επικοινωνώντας έτσι απευθείας με τον υποψήφιο. Για το λόγο αυτό, πάντα κάνουμε έκκληση σε όλους τους εγγεγραμμένους επαγγελματίες να κάνουν ορατά τα βιογραφικά τους, ώστε να είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμοι στις οργανώσεις.

Το όραμά μας

Πέραν της άμεσης επαγγελματικής διασύνδεσης ΜΚΟ και επαγγελματιών, μέσω του ngoHeroes αποσκοπούμε στην καίρια μείωση της υποστελέγχωσης του 3ου  Τομέα, η οποία στον απόηχο και μιας παγκόσμιας πανδημίας, δύναται να επιφέρει τη χαριστική βολή για πολλές οργανώσεις. Έχοντας αυτό ως πυξίδα, παράλληλα στοχεύουμε στη γενικότερη μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα, καθώς η πανδημία, σε συνδυασμό και με τη δεκαετή οικονομική ύφεση, είναι δεδομένο ότι θα επιφέρουν πληθώρα αρνητικών αλλαγών στο κομμάτι της αγοράς εργασίας.

Κλείνοντας, μέσα από το ngoHeroes, θέλουμε να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι απαγκίστρωσης από μια συχνά διαστρεβλωμένη αντίληψη για τον 3ο τομέα, που θέλει την εργασία σε ΜΚΟ να συνοδεύεται είτε με μέτριες απολαβές είτε να έχει εξολοκλήρου εθελοντικό χαρακτήρα. Υπογραμμίζουμε λοιπόν, πάντοτε σεβόμενοι τον εθελοντισμό, ότι η επαγγελματική διασύνδεση με τον 3ο τομέα, πολλές φορές δύναται να έχει ακόμα και καλύτερες απολαβές από τον ιδιωτικό, συνδυάζοντας συνάμα την κοινωφελή προσφορά. Για το λόγο αυτό, τώρα που υπάρχει μια πλατφόρμα αμιγώς για το οικοσύστημα των ΜΚΟ, προτρέπουμε τους επαγγελματίες να κάνουν την εγγραφή τους και μαζί και τη διαφορά!

Εδώ μπορεί μια οργάνωση να πραγματοποιήσει την εγγραφή της και εδώ ένας υποψήφιος, εντελώς δωρεάν για αμφότερους.

Πηγή: thecaller.gr