ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ «Γράφουν» χιλιόμετρα στις…οθόνες

Το δικό τους, ξεχωριστό, τρόπο βρήκαν οι άνθρωποι του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων νομού Λάρισας για να διοχετεύσουν την ενέργεια που διαθέτουν και να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Αφού δεν μπορούν να πάρουν μέρος οργανωμένα σε αγώνες δεκάδων χιλιομέτρων όπως είχαν συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια αποφάσισαν να προσαρμοστούν στα δεδομένα της νέας εποχής.

Διοργανώνουν συνεχώς κύκλους ενημερωτικών συζητήσεων με επιστήμονες, έχοντας ως βάση τόσο την γυμναστική όσο και τους κανόνες προστασίας από την πανδημία.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων ν. Λάρισας κ. Απόστολος Γούλας

«Ήταν κάτι που ήρθε αβίαστα για όσους γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας μας, αλλά και τον τρόπο σκέψης μας» εξηγεί στη Larissanet ο πρόεδρος του ΣΜΝΛ κ. Αποστόλης Γούλας και προσθέτει:  «Ο Σύλλογός μας μετράει πολλά χρόνια λειτουργίας και έχει αποδείξει πως αυτό που ξέρει να κάνει είναι να προσφέρει. Τόσα χρόνια το κάναμε με τη διοργάνωση αγώνων δρόμου και βουνού και με την κοινωνική προσφορά, τώρα καλούμαστε να το κάνουμε από τις οθόνες των ηλεκτρονικών μας υπολογιστών». 

Εδώ και λίγες εβδομάδες λοιπόν ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας έχει ξεκινήσει σειρά διαδικτυακών παρουσιάσεων και συζητήσεων σε θέματα που σχετίζονται με το τρέξιμο, την προπονητική, τη βελτίωση αθλητικών επιδόσεων, την πρόληψη τραυματισμών, την αποκατάσταση τραυματισμών, τη διατροφή αλλά και όχι μόνο.

Στιγμιότυπα από τους «μαραθώνιους» ενημέρωσης του Συλλόγου

«Το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν είναι μεγάλο και αυτό αποδεικνύεται από το πλήθος ανθρώπων που το παρακολουθούν. Άτομα όλων των ηλικιών και όχι μόνο από τη Λάρισα» προσθέτει ο κ. Γούλας, ενώ εξηγεί ότι στόχος αυτής της σειράς παρουσιάσεων είναι η ενημέρωση των μελών και φίλων του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας και η δημιουργία ανοιχτού διαλόγου.

Οι παρουσιάσεις αυτές γίνονται μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα zoom, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Στιγμιότυπα από τους «μαραθώνιους» ενημέρωσης του Συλλόγου

Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο, το μέλος του Συλλόγου κ. Ευθύμης Μπίκης έκανε την ομιλία με θέμα «Πρόληψη τραυματισμών σε ερασιτέχνες δρομείς». Στη συνέχεια διοργανώθηκε η διαδικτυακή εκδοχή της επιτυχημένης σειράς διαλέξεων του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική του Π.Θ., άσκηση και υγεία VIII στην εποχή του COVID 19. Συγκεκριμένα μίλησαν οι κκ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης για την εξέλιξη των πανδημιών στο χρόνο, Γιάννης Θεοδωράκης για τις επιδράσεις της σωματικής άσκησης στη ζωή μας και στην εποχή του Covid 19, Δήμητρα Σιαχπαζίδου για τη συμπεριφορά του Covid 19 στα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και Θανάσης Τζιαμούρτας για τις διατροφικές επιπτώσεις αθλητών στην εποχή της πανδημίας.

«Δεν πρόκειται να σταματήσουμε εκεί.  Ήδη για το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021, έχει προγραμματιστεί η δεύτερη εκδήλωση με θέμα “Προπόνηση αντοχής και μεταβολικές προσαρμογές σε δρομείς» με ομιλητή το μέλος του Συλλόγου κ. Νίκο Γκουτζουρέλα» καταλήγει ο κ. Γούλας και υπογραμμίζει πως οι δράσεις θα συνεχιστούν για όσο διάστημα χρειαστεί με την ελπίδα πως κάποια στιγμή θα τελειώσει όλο αυτό και οι Μαραθωνοδρόμοι της Λάρισας θα πλημμυρίσουν ξανά τους δρόμους της περιοχής.

Πηγή: ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET