Το Ωραιόκαστρο μια υποψήφια περιοχή για το Save Your Hood Thessaloniki

Την Κυριακή 7 Μαρτίου σε συνεργασία με της save your hood Θεσσαλονίκης το πρωί 10-13 καθαρίζουμε το γήπεδο Ωραιοκάστρου με όλα τα μέτρα προστασίας . Όσοι επιθυμούν και μπορούν εννοείται με χαρά να συμμετέχουν. !!!Για να γίνει αυτό ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ μπαίνοντας στην σελίδα Save your hood Thessaloniki το γήπεδο Ωραιοκάστρου :https://www.facebook.com/groups/241270837442892/permalink/270418134528162/

Τι είναι το Save Your Hood:

Καθαρίζουμε το μέρος που μένουμε σε μια συνηθισμένη καθημερινή μας βόλτα. Στέλνεις SMS 6 για ένα καλό σκοπό που μας αφορά όλους. Ατομικά ή ομαδικά μαζεύουμε όλοι λίγα σκουπίδια από διάφορα σημεία στην περιοχή μας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης πολιτών που ολοένα και μεγαλώνει, ενώνοντας τους πολίτες αλλά και άλλες εθελοντικές ομάδες ανά την Ελλάδα με σκοπό να γίνει η μεγαλύτερη αποκομιδή σκουπιδιών που έγινε στην χώρα μας. Στρώσεις σκουπιδιών, κάθε λογής αντικείμενα, παιχνίδια, πλαστικά, χιλιάδες καλαμάκια έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα ενώ η δράση βρίσκεται ακόμα στις αρχή. Η ανάγκη όλων μας να είναι πιο καθαρά, πιο όμορφα, πιο υγιή τα μέρη που ζούμε μας ενώνει ώστε όλοι μαζί να δράσουμε άμεσα και να δούμε τις γειτονίες μας να αλλάζουν προς το καλύτερο.

  • Στο facebook έχει δημιουργηθεί ένα γκρουπ  με όνομα “Save your hood” που συντονίζει και ενημερώνει όλες τις ατομικές και ομαδικές πρωτοβουλίες  ευαισθητοποίησης σε όλη την Ελλάδα.
  • Μια φορά την εβδομάδα βγαίνει ένα  poll με διάφορα υποψήφια μέρη που προτείνουν τα μέλη και οι διαχειριστές του γκρουπ, έτσι μπορεί ο καθένας να δηλώσει συμμετοχή στο δικό του μέρος ή τόπο που ζει.
  • Δεν χρειάζεται να μαζευτούν συγκεκριμένα άτομα, έστω και ένας μπορεί να δραστηριοποιηθεί στην δική του γειτονιά όπου κι αν βρίσκεται στην Ελλάδα.
  • Για να συμμετέχει κάποιος, την ημέρα της δράσης, λόγω της καραντίνας, θα πρέπει να στείλει SMS μετακίνηση 6 (ατομική άσκηση) που θα είναι για καλό σκοπό, και κινείται εντός του δήμου που ανήκει.
  • Απαραιτήτως, πρέπει όλοι οι συμμετέχοντες να φοράνε μάσκα και γάντια εργασίας, ενώ καλό είναι έχουν προμηθευτεί σακούλες σκουπιδιών γίγας ή κήπου.
  • Κάθε εθελοντής αλλά και η κάθε ομάδα θα πρέπει να τηρεί αυστηρά τις αποστάσεις υγειονομικής ασφάλειας με χρήση μάσκας.

Πηγή: oraiokastro24.gr