Κομοτηναίοι καθάρισαν το υπαίθριο αθλητικό κέντρο

Μέλη της ομάδας Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής

Μπορεί η μετακίνηση 6 εν καιρώ covid να είναι συνώνυμη της άθλησης, ενός περιπάτου ή της βόλτας με το κατοικίδιο, ωστόσο κάποιοι συμπολίτες μας την συνδυάζουν με κοινωνική προσφορά.

Ο εθελοντισμός είναι μέρος της ζωής αρκετών Κομοτηναίων, οι οποίοι κατά μόνας ή υπό τη “σκέπη” συλλόγων ή ομάδων, καθαρίζουν τοπία, βελτιώνουν υποδομές, συμμαζεύουν τις γειτονιές τους.

Ένα ακόμη θετικό παράδειγμα έρχεται να προστεθεί, αυτή τη φορά από μέλη της ομάδας Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής. Τα μέλη συναντήθηκαν στο υπαίθριο αθλητικό κέντρο Κομοτηνής, το οποίο και καθάρισαν από εκατοντάδες σκουπίδια, που δυστυχώς πετούν άναρχα ασυνείδητοι συμπολίτες μας.

Γνωστοποίησαν την πράξη τους μέσω Facebook, με την εξής λιτή ανάρτηση: “Νέα καθαριότητα στα γηπεδα του μπάσκετ, στο παζάρι…Μας βοηθησε και μία κυρία με τα παιδάκια της”.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη της ομάδας κάνουν εθελοντική δράση καθαριότητας κι είναι σίγουρο πως δεν θα είναι κι η τελευταία. Το ερώτημα πάντως που παραμένει, είναι πότε το σύνολο της κοινωνίας μας, θα αρχίσει να σέβεται τις υποδομές και τον τόπο μας.

Πηγή: xronos.gr