ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΠΑΝΔΗΜΕΣ ΣΥΝARTΗΣΕΙΣ» ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Καλλιτεχνική εκδήλωση «Πάνδημες ΣυνARTήσεις» θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου στο Γενικό Νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου»
Μια καλλιτεχνική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Μαρτίου στις 12μ.μ. στο Γενικό Νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου» στον αύλειο χώρο (Πέτρινο Κτίριο δίπλα στο φαρμακείο).
Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας και σε ένδειξη υποστήριξης και αλληλεγγύης προς το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου Παπανικολάου που στηρίζει παραδειγματικά το σύστημα υγείας κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς με πολλές και απροσδόκητες δυσκολίες που επέφερε η πανδημία COVID 19, οι ομάδες καλλιτεχνών που συνδράμουν τις «Πάνδημες ΣυνARTήσεις» απευθύνονται άμεσα στο Νοσοκομείο και τους ανθρώπους του και θα παρουσιάσουν μέσα από τη δική τους – οικουμενική – γλώσσα: Την ομάδα χορού Β+6 και την καλλιτεχνική εικαστική ομάδα FireArt. Οι εικαστικές δημιουργίες της ομάδας FireArt θα φιλοξενούνται σε εσωτερικούς χώρους του Νοσοκομείου από τις 16 Μαρτίου.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου

Η ομάδα FireArt
H καλλιτεχνική ομάδα FireArt ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2019 από καλλιτέχνες που ζουν στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα και έχουν παρουσία στην Ευρώπη και αλλού, και διευρύνεται διαρκώς με τη συμμετοχή εικαστικών, μουσικών, χορευτών, performers και θεωρητικών της τέχνης.
Η ομάδα σύγχρονου χορού Β+6
Η ομάδα σύγχρονου χορού Β+6, Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία δημιουργήθηκε το 2003. Στοχεύει στη διάδοση του σύγχρονου χορού και στη γνωριμία του με ένα ευρύτερο κοινό, καθώς και στην κοινωνική προσφορά του χορού. Για αυτό το λόγο συμμετέχει αφιλοκερδώς σε εκδηλώσεις ή φεστιβάλ που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα και το ρατσισμό ,όπου η τέχνη γίνεται αφορμή για την ευαισθητοποίηση του κόσμου σε κοινωνικά ζητήματα.

Πηγή: voria.gr