20+1 γυναίκες φωτογράφοι ενώνουν τις εικόνες τους για καλό σκοπό

Εικοσιμία γυναίκες φωτογράφοι στέκονται απέναντι στη βία, στον σεξισμό, στον συντηρητισμό και στην ανισότητα δημιουργώντας την πρωτοβουλία “WeChangeThePicture”, ως μια κίνηση εκδήλωσης συμπαράστασης και υποστήριξης προς όλες τις γυναίκες.

Με την κίνηση αυτή, επιχειρούν να σταθούν στο πλευρό όλων των γυναικών θυμάτων λεκτικής, σωματικής και σεξουαλικής βίας, στο οικογενειακό ή το εργασιακό τους περιβάλλον.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της πρωτοβουλίας τους:

«Αυτή είναι η σωστή στιγμή για να τεθούμε ανοιχτά στα ζητήματα της έμφυλης βίας, της κατάχρησης εξουσίας και του σεξισμού. Να υποστηρίξουμε την επανεξέταση ισχυόντων νομοθετικών πλαισίων για την ισοτιμία των φύλων και να υπερασπιστούμε την ανάγκη ενός δημόσιου διαλόγου, επιθυμώντας να καταδείξουμε κακοποιητικές συμπεριφορές που τείνουν να γίνονται αποδεκτές ως φυσιολογικές.»https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fcorniliaphotography%2Fvideos%2F10158940644997068%2F&show_text=false&width=476

Καθεμία από τις 21 παραχωρούν από ένα  φωτογραφικό της έργο, το οποίο θα διατεθεί σε 21 αριθμημένα και υπογεγραμμένα αντίτυπα, με σκοπό να συνδράμουν στο έργο του Κέντρου Γυναικείων Ερευνών και Μελετών «Διοτίμα», που παρέχει νομική και ψυχολογική στήριξη στις γυναίκες οι οποίες βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν.

«Η εικόνα πρέπει ν΄ αλλάξει! Ας προσπαθήσουμε να την αλλάξουμε όλοι μαζί.»

Οι φωτογράφοι που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία είναι οι: Αθανασία Παπαδοπούλου, Αλεξάνδρα Ρίμπα, Αλεξία Πρασσά, Αρέτα Περιστέρη, Άρτεμις Πυρπίλη, Έλενα Ντι γκιόσια, Ελένη Παπαϊωάννου, Καλλιόπη Πασιά, Κάρμεν Πολυδώρου, Κορνηλία Σιδηρά, Λία Ναλμπαντίδου, Λίλη Ζουμπούλη, Μαγδαληνή Μπαρδάκα, Μαγδαληνή Κούρτη, Μαρία Καρκανάκη, Μαρία Χουλάκη, Όλγα Δέικου, Σοφία Τολίκα, Στεφανία Ορφανίδου, Τάνια Καμίδου, Χλόη Πίσσα.

Δείτε περισσότερα για εκείνες και την δουλειά τους εδώ  και κάντε κι εσείς την δωρεά σας για την Διοτίμα. Δεν χρειάζεται να είναι η Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας για να νοιαζόμαστε για την Γυναίκα.

Προλαβαίνετε μέχρι τις 13 Μάρτη.

Πηγή: in.gr