Aπό την Aγγλία με… αγάπη! Oμάδα εθελοντών Bρετανών στηρίζει άπορους της Pόδου

 

Από την Αγγλία… με αγάπη! Στον καιρό της πανδημίας, της απομόνωσης και της αβεβαιότητας, η αλληλεγγύη παραμένει ο κύριος πυλώνας για να καταφέρει η κοινωνία να σταθεί όρθια την επόμενη ημέρα με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.
Στην Αγγλία, μια ομάδα εθελοντών που αγαπά τη Ρόδο, αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις της για στηρίξει μέσω του φιλανθρωπικού συλλόγου «Αγία Σοφία», ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
H ιδέα ξεκίνησε από ένα ζευγάρι που έρχεται τακτικά στη Ρόδο για τις διακοπές του. Σε ένα από τα πολλά ταξίδια του, το ζευγάρι ενημερώθηκε για το έργο που προσφέρει στην τοπική κοινωνία ο φιλανθρωπικός σύλλογος «Αγία Σοφία» και αποφάσισαν να το στηρίξουν.
Ηρθαν σε επικοινωνία με την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Σοφία Μανιά και αφού ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις ανάγκες της κοινωνίας και για τη δράση του συλλόγου, την ενημέρωσαν ότι επιθυμούν να τη στηρίξουν, αναγνωρίζοντας το έργο που επιτελείται από μια μικρή ομάδα εθελοντών η οποία έχει φτάσει στο σημείο να καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των αναγκών του νησιού οι οποίες συνεχώς αυξάνονται λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών στον καιρό της πανδημίας.
Κάθε φορά που βρίσκονται στη Ρόδο, ενημερώνονται για τις ανάγκες του συλλόγου σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και μαζί με την πρόεδρο κ. Σοφία Μανιά, κάνουν τις αγορές τις οποίες καλύπτουν εξολοκλήρου με δικά τους έξοδα και γεμίζουν τα ράφια και την αποθήκη του συλλόγου για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στην εποχή του κορωνοϊού, παρότι δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν στο αγαπημένο τους νησί, τη Ρόδο, δεν ξεχνούν τους ανθρώπους της που έχουν ανάγκη. Ετσι ήρθαν σε επαφή και με άλλους ανθρώπους που αγαπούν το νησί και έρχονται τακτικά για διακοπές και αποφάσισαν να ενώσουν τα δυνάμεις τους για καλό σκοπό.
Ετσι, δημιουργήθηκε μια μεγάλη ομάδα εθελοντών στην Αγγλία, που αποτελείται περίπου από 30 άτομα, όλοι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες της Ρόδου, που δείχνουν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους και την αγάπη τους, βοηθώντας συμπολίτες μας να εξασφαλίσουν το φαγητό τους καθώς και είδη πρώτης ανάγκης για όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες.
Μάλιστα στην περίοδο των Χριστουγέννων, χάρις στην ομάδα των εθελοντών από την Αγγλία, εξασφαλίστηκε το εορταστικό τραπέζι για πολλές οικογένειες και παιχνίδια για τα μικρά παιδιά, καθώς φρόντισαν να συγκεντρώσουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό εγκαίρως το οποίο διατέθηκε για τις ανάγκες άπορων οικογενειών της Ρόδου.
Οι άνθρωποι αυτοί, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν θα έρθουν και πάλι στην αγαπημένη τους Ρόδο για να περάσουν τις διακοπές τους, στη διάρκεια των οποίων θα φροντίσουν να περάσουν από το γραφείο όπου στεγάζεται ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Αγία Σοφία» και να ενισχύσουν το έργο του, γεμίζοντας τα ράφια και τις αποθήκες του.
Στα αξιοσημείωτα των εθελοντών που στηρίζουν το έργο του συλλόγου, είναι κι ένας συμπατριώτης μας, που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του και φροντίζει να εξασφαλίζει το ειδικό φαρμακευτικό γάλα σε τρεις διαφορετικές οικογένειες που είναι αναγκαίο για τα βρέφη τους.
Με μέριμνα του Συλλόγου στεγάστηκαν τρείς άστεγοι Ρόδιοι τους τελευταίους μήνες, με το φόβο ότι θα αυξηθούν μέσα στο επόμενο διάστημα λόγω της κατάστασης που επικρατεί, αφού όπως λέει η κ. Μανιά, κάθε μέρα εγγράφονται στο Σύλλογο νέα άτομα. Οι οικογένειες που στηρίζονται από τον Σύλλογο παίρνοντας κάθε μήνα τα τρόφιμά τους, ξεπερνούν τις 350. Και ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται.
Το λυπηρό, σύμφωνα με την κ. Σοφία Μανιά είναι ότι πολλές επιχειρήσεις πετούν τα τρόφιμα που τους περισσεύουν, με τα οποία θα μπορούσαν να σιτιστούν δεκάδες άτομα γι αυτό και απευθύνει έκκληση, στη δύσκολη αυτή περίοδο, τα καταστήματα εστίασης που λειτουργούν αλλά και τα σούπερ μάρκετ, αντί να πετούν στους κάδους απορριμμάτων τα τρόφιμα κάθε βράδυ, να τα συγκεντρώνουν για να μπορεί ο Σύλλογος να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν σε φαγητό αλλά και σε σνακ για να παίρνουν τα παιδιά στο σχολείο. Αλλιώς, θα μείνουν νηστικά, γιατί δεν υπάρχουν άλλες επιλογές.
Αυτή την περίοδο, της μεγάλης κρίσης εν μέσω της πανδημίας, της ανεργίας και της αβεβαιότητας, υπάρχουν άνθρωποι λέει η κ. Σοφία που βοηθούν τον Σύλλογο ακόμα και από το υστέρημά τους, αλλά κι αυτή η βοήθεια πλέον δεν είναι αρκετή.
Πολλοί Ρόδιοι επίσης, ανώνυμα και αθόρυβα, συνεισφέρουν στην τεράστια προσπάθεια του Φιλανθρωπικού Συλλόγου να καλυφθούν ανάγκες δεκάδων οικογενειών.
Θα πρέπει να σημειωθεί, πως μέλη του Συλλόγου με επικεφαλής τον κ. Σπύρο Σπυρόπουλο, που μεριμνά για την αγορά φαρμάκων συμπολιτών μας που είτε δεν είναι ασφαλισμένοι είτε αδυνατούν να καλύψουν οι ίδιοι το κόστος της συμμετοχής, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που αναγκάστηκαν να διακόψουν τη θεραπεία τους ακόμα και για σοβαρές ασθένειες διότι δεν είχαν χρήματα για να πληρώσουν τα φάρμακά τους.

Πηγή:www.dimokratiki.gr