Δραματική έκκληση Κοντακίδη για εθελοντική αιμοδοσία στον Έβρο

Δραματική έκκληση να συνδράμουν οι πολίτες μέσω της εθελοντικής αιμοδοσίας καθώς τα αποθέματα στο νοσοκομείο έχουν «στερέψει» απευθύνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης Αναστάσιος Κοντακίδης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Κοντακίδης περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στην περίοδο της πανδημίας, τονίζοντας πως αυτό που ζούμε τώρα δεν έχει ξανασυμβεί.

«Μεγάλη είναι η έλλειψη αίματος ,ιδιαίτερα για τα παιδιά της Μεσογειακής Αναιμίας. Οι πάσχοντες στην χώρα μας υπομετακίζονται και αντί να παίρνουν τρείς μονάδες αίματος κάθε μήνα παίρνουν μόνο μια, ενώ οι πολίτες φοβούνται και δεν δίνουν αίμα,» είπε ο κ. Κοντακίδης τονίζοντας πως «δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ,ενώ οι εκκλήσεις που έχουμε κάνει είναι σε όλα τα επίπεδα.»

Παρατάθηκε η αιμοδοτική καραντίνα στις δημοτικές ενότητες Ορεστιάδας και Βύσσας

Παρατάθηκε η αιμοδοτική καραντίνα στην οποία είχαν τεθεί από τον Σεπτέμβριο του 2020 οι δημοτικές ενότητες Ορεστιάδας και Βύσσας του δήμου Ορεστιάδας, μετά την εμφάνιση, τότε, κρούσματος ελονοσίας σε κάτοικο της περιοχής.

Η αρχική απόφαση προέβλεπε αιμοδοτική καραντίνα έξι μηνών, η οποία έληγε στις 8 Μαρτίου, ωστόσο σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ορεστιάδας «Άγιος Παντελεήμων ο Ιαματικός», το απαγορευτικό παρατείνεται τουλάχιστον μέχρι το τέλος του Μαρτίου, οπότε και θα ληφθεί νεότερη απόφαση και θα ανακοινωθεί το πότε θα επιτραπεί ξανά στους αιμοδότες των δύο δημοτικών διαμερισμάτων να προσφέρουν αίμα.

Υπενθυμίζεται ότι από τις εθελοντικές αιμοδοσίες έχουν αποκλειστεί οι κάτοικοι της Νέας Ορεστιάδας, του Θουρίου, του Χειμωνίου της Παλιάς Σαγήνης, του Πύργου, της Λεπτής, του Νεοχωρίου, του Σάκου, της Καβύλης και της Ν. Βύσσας, ενώ κανονικά μπορούν να αιμοδοτούν οι κάτοικοι των δημοτικών διαμερισμάτων Κυπρίνου και Τριγώνου.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας