Αμαλιάδα: Έκκληση για συμμετοχή σε εθελοντική αιμοδοσία

Έκκληση προς τους πολίτες απευθύνει η Ιατρός Βιοπαθολόγος – Επιμελήτρια Α του Γ.Ν. Αμαλιάδας, Γιάννα Σταυροπούλου, να συμμετάσχουν στις εθελοντικές αιμοδοσίες, καθημερινά στον πολυχώρο Αμαλιάδας. 

Όπως αναφέρει στο μήνυμά της “Η ΖΩΗ στο ΑΙΜΑ μας!! Κάνω έκκληση προς όλους τους υγιείς πολίτες 18-65 ετών να προσέρχονται στον Πολυχώρο Δ.Ήλιδας και να αιμοδοτούν εθελοντικά.

Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών έχει μειωθεί δραματικά, με αποτέλεσμα πολλές φορές να ανταποκρινόμαστε με μεγάλη δυσκολία στις ανάγκες των μεταγγιζόμενων ασθενών μας. Είναι η ώρα που δεν πρέπει να αδιαφορήσουμε για ένα θέμα που είναι υπόθεση ζωής.

Μας αφορά . Όλοι μαζί να ευαισθητοποιηθούμε, να ενωθούμε προκειμένου να μην κινδυνεύσει καμία ζωή και να βγούμε απ’ αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση της πανδημίας καλύτεροι άνθρωποι. Μην αμελούμε αυτή την σπουδαία πράξη αγάπης και ενδιαφέροντος προς το συνάνθρωπο.

Η προσφορά και η αγάπη έχουν αξία όταν δίνονται έμπρακτα. Είναι πλέον γνωστό πως η διαδικασία της αιμοδοσίας είναι πολύτιμη, σωτήρια, ασφαλής και ανώδυνη. Τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα .

Από το Νοέμβριο προσωπικό της Ν.Μ Αμαλιάδας βρίσκεται στον Πολυχώρο Δ.Ήλιδας, Δευτέρα- Παρασκευή 09:00-13:30 δίνοντας την επιλογή στους συνανθρώπους μας που επιθυμούν και αισθάνονται άνετα, να αιμοδοτήσουν και σε χώρο εκτός νοσοκομείου.

Χαρίζω αίμα με μασκα , Χαρίζω ΖΩΗ και χαμόγελα!!!” καταλήγει…

Πηγή: ilialive.gr