ΘΕΡΜΑΪΔΕΣ: Παναθηναϊκή Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών – παράρτημα θεσσαλονίκης

Λίγα λόγια για τις «ΘΕΡΜΑΪΔΕΣ»

Οι ΘΕΡΜΑΪΔΕΣ είναι το παράρτημα Θεσσαλονίκης της διεθνούς Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “Παναθηναϊκή, Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών”, η οποία ιδρύθηκε το 1983 στην Αθήνα από την κα. Αγγέλα Νταϊφά.

Σήμερα αριθμεί πάνω από 9.000 μέλη και διατηρεί 37 παραρτήματα στο νομό Αττικής και την υπόλοιπη Ελλάδα καθώς και 6 στο εξωτερικό (Λονδίνο, Βιέννη, Βρυξέλλες, Βερολίνο, Ρώμη, Γιοχάνεσμπουργκ).

Το παράρτημα Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2003 από τη δικηγόρο κα. Όλγα Ηρακλείδη- Τσιμισκή και έκτοτε αναπτύσσει φιλανθρωπική και κοινωνική δράση στο Νομό Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας, με κεντρικό άξονα τη γυναίκα και το παιδί.

Το παράρτημα Θεσσαλονίκης «ΘΕΡΜΑΪΔΕΣ» της Μ.Κ.Ο. «Πανελλαδική Παναθηναϊκή Ο.Γ.» στα πλαίσια των φιλανθρωπικών του δράσεων και λόγω της εκτεταμένης οικονομικής κρίσης έχει αναλάβει τη συντήρηση και οικονομική στήριξη, με την αγορά αναγκαίων ειδών και ιατρικών μηχανημάτων σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις των υπεύθυνων ιατρών, της Παιδοκαρδιολογικής μονάδας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Την παιδοκαρδιολογική αυτή μονάδα, η οποία είναι και η μοναδική δυστυχώς σε ολόκληρη τη Β. Ελλάδα, κατασκεύασε και εξόπλισε πλήρως το παράρτημα Θεσσαλονίκης ΘΕΡΜΑΪΔΕΣ και παρέδωσε στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ το Νοέμβριο του 2010. Έκτοτε συνεχίζει να στηρίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της μονάδος με όποιον τρόπο του ζητηθεί, με πιο πρόσφατη παροχή την αγορά ενός υπερηχοκαρδιογράφου και ενός καρδιογράφου παιδιατρικής χρήσης συνολικής αξίας 90.000€

Παράλληλα οι «ΘΕΡΜΑΪΔΕΣ» ενισχύουν παιδιατρικές κλινικές και άλλων νοσοκομείων όπως στο Γ.Ν.Θ Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κα

INFO:

Αλ. Σβώλου 22 -Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 2310 554 034