Η δωρεά του Τζανακάκη στο μουσείο της ΑΕΚ

Στο Μουσείο της Ιστορίας της ΑΕΚ αποφάσισε να δωρίσει τη σπάνια συλλογή του ο Ηρακλειώτης Mάνος Τζανακάκης.

της ιστορίας της καθώς και μετάλλια ιστορικών κατακτήσεων τίτλων, παραδόθηκε (το πρώτο μέρος της) με πάσα επισημότητα στην (γενική διευθύντρια της ΠΑΕ) Αγγελική Αρκάδη.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ προχώρησε σε ευχαριστήρια ανακοίνωση, ενώ το στέλεχος του Συνδέσμου Φιλάθλων ΑΕΚ Ηρακλείου Κρήτης μίλησε γι’ αυτή του την απόφαση μέσω της Facebook σελίδας του. Αναλυτικά…

➜ ΠΑΕ ΑΕΚ: «Μία πραγματικά σπουδαία δωρεά για το Μουσείο της Ιστορίας της ΑΕΚ στο νέο μας γήπεδο από τον σημαντικό συλλέκτη και στέλεχος του Συνδέσμου Φιλάθλων ΑΕΚ Ηρακλείου Κρήτης, Mάνο Τζανακάκη.

Στα γραφεία της ΑΕΚ, παρουσία του Γεράσιμου Γασπαρινάτου, επίσης σημαντικού συλλέκτη, που προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του για το Μουσείο, παραδόθηκε στη γενική διευθύντρια της ΠΑΕ, Αγγελική Αρκάδη, το πρώτος μέρος από τη σπάνια συλλογή του με φανέλες της ομάδας μας απ’ όλες τις εποχές της ιστορίας της, αλλά και μετάλλια ιστορικών κατακτήσεων τίτλων.

Η συνολική δωρεά του Μάνου Τζανακάκη θα φτάσει περίπου τις 40 συλλεκτικές φανέλες και αποτελεί την αρχή της συνεργασίας της ΠΑΕ ΑΕΚ με σημαντικούς συλλέκτες – δωρητές για την ολοκλήρωση των εκθεμάτων, που θα αποτελέσουν ένα σημαντικό κομμάτι από το συνολικό περιεχόμενο του Μουσείου της Ιστορίας της ΑΕΚ, το οποίο θα στεγαστεί στον τελευταίο όροφο του κτιρίου που ολοκληρώνεται μπροστά από το νέο μας γήπεδο “OPAP ARENA”, στο χώρο της παλιάς σκεπαστής.

Η κιτρινόμαυρη οικογένεια ευχαριστεί θερμά τον Μάνο Τζανακάκη για την πραγματικά σπουδαία προσφορά του στο Μουσείο της Ιστορίας της ΑΕΚ και για την έμπρακτη εκδήλωση αγνής αγάπης προς την αγαπημένη του ομάδα.»

➜ Μάνος Τζανακάκης: «Πριν 10 χρόνια περίπου ήταν η στιγμή που κάτι μέσα μου με ώθησε να μαζεύω φανέλες της αγαπημένης μου ομάδας της ΑΕΚ. Αφιέρωσα πολύ χρόνο, πολύ χρήμα στο να καταφέρω να εμφανίσω μπροστά μου φανέλες και αντικείμενα από ιστορικές στιγμές της ομάδας.

Σχεδόν από την αρχή, ένιωσα θεματοφύλακας όλων αυτών των εμφανίσεων και έψαχνα να βρω ποιος ήταν ο σκοπός όλου αυτού που συνέβαινε. Ο σκοπός αυτός εμφανίστηκε μπροστά μου πριν ένα μήνα περίπου όταν μου μίλησε για το μουσείο της ΑΕΚ ο φίλος Yiannis Bilios. Ξεκάθαρα σκοπός ήταν όλες αυτές οι φανέλες και τα ιστορικά αντικείμενα να βρεθούν εκεί που πραγματικά τους αξίζει.

Εκεί που είναι η θέση τους. Στο μουσείο της ΑΕΚΑΡΑΣ!!! Αλήθεια την αξία μπορεί να έχουν μέσα στην ντουλάπα μου ή μέσα σε κουτιά όταν υπάρχει δυνατότητα να βρίσκονται και να λάμπουν μέσα σε ένα μουσείο, όπου θα τις θαυμάζουν εκατομμύρια μάτια;

Η απόφαση ήταν εύκολη και το ΝΑΙ, με αγάπη μέσα από την καρδιά μου. Σε όλη αυτή την διαδρομή υπήρχαν κάποια άτομα τα οποία με υποστήριξαν, μου έδωσαν γνώσεις και με βοήθησαν να βρω σπάνιες φανέλες.»

Πηγή: athlitiko.gr