Αλληλεγγύη από τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας στους σεισμόπληκτους της Λάρισας

Τα χωριά Βλαχογιάννη, Αμούρι, Συκέα και Μεσοχώρι του Δήμου Ελασσόνας, που πλήγηκαν από τον πρόσφατο σεισμό, επισκέφθηκε το Στέκι Αλληλεγγύης Πλημμυροπαθών Καρδίτσας που αποτελείται από το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Καρδίτσας, τον Σύλλογο Γυναικών το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και Αγροτικούς Συλλόγους. 

Συναντήθηκαν και συζήτησαν με τους προέδρους των Κοινοτήτων Βλαχογιαννίου, Αμουρίου, Συκέας, Μεσοχωρίου που τους ενημέρωσαν για την κατάσταση των σεισμόπληκτων, επισημαίνοντας πως τα προβλήματα είναι πολλά, καθώς οικογένειες μένουν σε σκηνές, σε πρόχειρα καταλύματα που έχουν φτιάξει μόνοι τους στις αυλές των σπιτιών τους και στα αυτοκίνητά τους, γιατί έχουν βγει προσωρινά ακατάλληλα ή φοβούνται να μπουν μέσα ενώ ελάχιστα είναι τα κοντέινερ ή τα τροχόσπιτα που έχουν σταλεί. Μάλιστα, αρκετοί έχουν προβλήματα υγείας ενώ άλλοι μένουν μόνοι τους και χρειάζονται άμεση στήριξη.

Η αντιπροσωπεία από το Στέκι Αλληλεγγύης παρέδωσε είδη πρώτης ανάγκης και μετέφερε την εμπειρία από τις πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή, υπογραμμίζοντας ότι μόνο ο οργανωμένος αγώνας μπορεί να έχει αποτελέσματα.

Επίσης, η αντιπροσωπεία από το Στέκι Αλληλεγγύης συναντήθηκε με αντιπροσωπείες του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, του Συνδικάτου Οικοδόμων Λάρισας, του Παραρτήματος Οικοδόμων Τυρνάβου, της Ένωσης Μηχανοξυλουργών Επιπλοποιών Εργατοτεχνιτών Ξύλου Ν. Λάρισας και του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Ελασσόνας.