Μνημόνιο συνεργασίας για κοινωνικές δράσεις από την Αρχιεπισκοπή και την Περιφέρεια

Το δίκτυο κοινωνικής πρόνοιας στηρίζουν η Περιφέρεια Αττικής και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών-Υπέγραψαν σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας…

Στόχος του μνημονίου είναι η συνεργασία των κοινωνικών δομών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Κέντρου Logistics της Περιφέρειας για την υποστήριξη του έργου τους καθώς και για την από κοινού αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, όποτε και όπου χρειαστεί.

Το Κέντρο Logistics, που έχει ιδρυθεί το 2016 από την Περιφέρεια Αττικής και αποτελεί αναγνωρισμένη από το Συμβούλιο της Ευρώπης καλή πρακτική, θα αξιοποιήσει την υποδομή, την εμπειρία και την τεχνογνωσία του προκειμένου να καταστεί εφαλτήριο για κοινές πρωτοβουλίες ενισχύοντας το δίκτυο κοινωνικής πρόνοιας, ενώ θα διαθέσει είδη πρώτης ανάγκης για τη στήριξη των κοινωνικών δομών της Ι.Α.Α.

Ερωτηθείσα σχετικά, η Περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Για την Περιφέρεια Αττικής η  για τους συμπολίτες μας είναι μια στρατηγική επιλογή τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Θεωρώ μεγάλη μου τιμή και τύχη ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών έρχεται θερμός συμπαραστάτης, και βεβαίως, ο ίδιος ο Μακαριώτατος. Στη φαρέτρα αυτής της σπουδαίας προσπάθειας για τους συμπολίτες μας έρχονται οι αναγνωρισμένες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο της Ευρώπης δυνατότητες του Κέντρου Logistics το οποίο τα τελευταία δύο χρόνια έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνδράμει με ανθρωπιά, αλληλεγγύη και αποτελεσματικότητα. Η υποδομή, η εμπειρία, η τεχνογνωσία και η ετοιμότητά του, μπορούν να καταστήσουν αυτό το μνημόνιο σοβαρή εγγύηση για τις κοινές μας πρωτοβουλίες».

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και εγώ σήμερα γιατί κάνουμε άλλο ένα βήμα σε βήματα που έγιναν στο παρελθόν. Αυτό το δίκτυο για το οποίο απόψε υπογράψαμε αυτή τη σύμβαση έχει σκοπό να καλύψει ανάγκες διάφορες μέσα στην κοινωνία, να βοηθήσει ανθρώπους, καταστάσεις, πράγματα δύσκολα και είναι ευτύχημα το ότι συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια και την κυρία Περιφερειάρχη για την αντιμετώπιση αυτών των πραγμάτων. Έχουν προηγηθεί όμως και άλλου είδους συνεργασίες, όπως είναι παιδικοί σταθμοί, όπως είναι μελέτες που έγιναν για τη φροντίδα του αυτιστικού παιδιού και άλλες προσπάθειες. Χαιρετίζουμε λοιπόν απόψε και αυτή την υπογραφή και σύμβαση και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για την ωφέλεια των συνανθρώπων μας».