Δυο σπουδαίες τιμητικές διακρίσεις για την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Σπουδαίες τιμητικές διακρίσεις

Mε δύο σπουδαίες τιμητικές διακρίσεις, για το πλούσιο ανθρωπιστικό της έργο, από τις κυβερνήσεις της Γεωργίας και της Ρουμανίας, και με την συμμετοχή της στο 14o High Level Meeting του Διεθνούς Οργανισμού «Nizami Ganjavi International Center» ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στην Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σε μία ξεχωριστή εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό για την προώθηση του διαλόγου ανάμεσα στους λαούς «NizamiGanjaviInternationalCenter», η κυρία Βαρδινογιάννη τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Γεωργίας κύριο Giorgi Margvelashviliγια το συνολικό έργο και την προσφορά της με την ύψιστη διάκριση της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Γεωργίας: το «Παράσημο της Τιμής». Πρόκειται για μία ξεχωριστή διάκριση, με μεγάλη βαρύτητα η οποία αποτυπώνει την εκτίμηση που χαίρει η κυρία Βαρδινογιάννη στην Γεωργία.

Κατά την απονομή ο Πρόεδρος της Γεωργίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην μικρή ασθενή από την Γεωργία, την 16χρονή Egana,  η οποία νοσηλεύτηκε πρόσφατα στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη –«ΕΛΠΙΔΑ».  Με αφορμή αυτό το περιστατικό, μάλιστα, ο κύριος Margvelashvili είχε επισκεφθεί την Ογκολογική Μονάδα Παίδων και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και της κυρίας Βαρδινογιάννη.

«Σας παρακαλώ να δεχτείτε αυτό το βραβείο ως ένα ευχαριστώ, μία ένδειξη ευγνωμοσύνης για όλα όσα έχετε κάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Margvelashvili παραδίδοντας το «Παράσημο της Τιμής» στην κυρία Βαρδινογιάννη.

Η κυρία Βαρδινογιάννη παρέλαβε το βραβείο με εμφανή συγκίνηση και το αφιέρωσε στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, λέγοντας: «Αυτό το βραβείο το αφιερώνω στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και ιδιαίτερα σε εκείνα που αναγκάζονται να αφήσουν την χώρα, την οικογένεια και τους φίλους τους προκειμένου να νοσηλευτούν σε κάποια άλλη χώρα».