“Κεντρικόν”: Σταθερά στις 380 μερίδες φαγητού η εθελοντική δράση

Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ “ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ” ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ 

Aκόμα μια Κυριακή μαγειρεύτηκαν και διανεμήθηκαν μερίδες ζεστού φαγητού από τους εθελοντές της ομάδας του “Κεντρικόν”. Μια πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς από την αρχή της καραντίνας, τον Νοέμβριο, συνεχίζεται με τη στήριξη περίπου 10 τοπικών επιχειρήσεων αλλά και δημοτών, απλών πολιτών, συνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών που προσφέρουν ο καθένας από το μετερίζι του, είτε τις πρώτες ύλες ώστε να μαγειρευτούν τα φαγητά και να διανεμηθούν σε οικογένειες και συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, είτε συμβάλλουν στην προετοιμασία.

Μια δράση τόσων ανθρώπων, αφιλοκερδώς, που χωρίς δεύτερη σκέψη προσφέρθηκαν να μαγειρεύουν κάθε Κυριακή και να διανέμουν το φαγητό, γνωρίζοντας τις ανάγκες που υπάρχουν. Όσο και αν κάποιοι ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάχτυλα προσπαθούν να προσδώσουν διαφημιστικά κίνητρα πίσω από αυτή την εθελοντική δράση και να “κοντύνουν” τη δράση, βάζοντας “σκιές” πίσω από αυτή, πρέπει να πούμε ότι η συμμετοχή τόσων συμπολιτών μας τόσο στην προετοιμασία, στην παροχή των πρώτων υλών, στη διανομή, και τα εκατοντάδες μηνύματα αγάπης και ευγνωμοσύνης που λαμβάνουν, αποστομώνουν τον κάθε μικρόψυχο που δεν μπορεί να αντιληφθεί την αξία της εθελοντικής αυτής δράσης. Επαγγελματίες της πόλης μας προσφέρουν τις πρώτες ύλες, συνταξιούχοι δίνουν από το υστέρημά τους για να αγοραστούν τα φαγητά, εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή, άνεργοι, αφιερώνουν την Κυριακή τους σε αυτό το σκοπό, που έχει αγκαλιαστεί από όλη την πόλη. Aυτή είναι η ουσία της αλληλεγγύης στη δύσκολη αυτή συγκυρία, και το μεγαλειώδες μήνυμά της, που ευτυχώς υπάρχει ακόμα, και διαχέεται κάθε Κυριακή…

380 μερίδες φαγητού που περιλάμβανε μακαρόνια με κιμά, φασολάδα, σαλάτες, τυρί φέτα, μπισκότα και φρέσκο ψωμί ετοίμασε και σήμερα για άλλη μια Κυριακή, η εθελοντική ομάδα παραγωγής και διανομής γευμάτων αγάπης κι αλληλεγγύης του “Κεντρικόν” στην Καλαμάτα.

Σημαντική ήταν και σήμερα η βοήθεια εθελοντών στην συσκευασία, στην κουζίνα και στη διανομή των μερίδων κατ’ οίκον σε άτομα που δυσκολεύονται να μετακινηθούν, ενώ πολλές μερίδες δόθηκαν με τάξη έξω από το κατάστημα, σε μια δράση που έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και διάρκεια. Είναι πολύ πιθανό η δράση να συνεχιστεί τουλάχιστον για τις δυο επόμενες εβδομάδες.

Ο σεφ του καταστήματος Αλέξανδρος Παπαδάκης μιλώντας στο Messinialive, αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις και τα άτομα που βοήθησαν την σημερινή δράση: σταθερά η ΕΥΡΩΕΜΠΟΡΙΚΗ ΙΚΕ, το αρτοποιείο ΔΑΛΚΑΦΟΥΚΗΣ, ο Γιώργος και Άρης Καπερώνης, η Αθανασία Μάλαμα, ο Φώτης Μάνθος, τυροκομικά ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ Πετρόπουλος.

Παράλληλα, εμφανώς ενοχλημένος – αν και χαμηλών τόνων ο ίδιος – έκανε και μια αναφορά σε όσους κακεντρεχείς εξακολουθούν να σχολιάζουν αρνητικά την όλη εθελοντική δράση, από την άνεση του πληκτρολογίου και την κοινωνική τους αδιαφορία για το όλο εγχείρημα… Ευτυχώς οι χιλιάδες άλλοιέχουν αγκαλιάσει την ενέργεια αυτή και την στηρίζουν με δωρεές, προσφορές ή ακόμα και μια καλή κουβέντα! Εξάλλου, όπως είπε και η Άννα Φρανκ “Κανένας δεν έγινε ποτέ φτωχός δίνοντας”…. 

Πηγή: messinialive.gr