ELPEDISON: «Ενεργοποιώντας» ένα καλύτερο μέλλον για την κοινωνία και το περιβάλλον

Στην προσπάθεια εξόδου της Υφηλίου από την πανδημία που ταρακούνησε συθέμελα ολόκληρο τον παγκόσμιο ιστό, σε μία συγκυρία όπου τα δεδομένα δεκαετιών ανατρέπονται, αναδύεται μία διττή ανάγκη για να προχωρήσουμε με αισιοδοξία στο μέλλον: Η ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη και για δράσεις για το περιβάλλον.

Η κλιματική αλλαγή και η αναστροφή της έχει αναδειχθεί ως πρώτη προτεραιότητα τα τελευταία χρόνια, με την ανακήρυξη των στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης από τον ΟΗΕ για το 2030, αλλά και την υπογραφή του Πράσινου Συμφώνου από τις χώρες – μέλη της ΕΕ, τον Δεκέμβριο του 2019. Αμέσως μετά όμως, με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, οι δράσεις για το κλίμα «πάγωσαν» σε μεγάλο τμήμα της παγκόσμιας κοινότητας, καθώς προέκυψε η επείγουσα ανάγκη συστράτευσης όλων των δυνάμεων, προκειμένου να επιτευχθεί η θωράκιση των συστημάτων Υγείας. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο ιδιωτικός τομέας ανέλαβε δράση, ενισχύοντας άμεσα και αποτελεσματικά, ιδίως με εξοπλισμό, τα δημόσια νοσοκομεία, που ανέλαβαν τη διαχείριση της πανδημίας.

Παράλληλα, η ανάγκη στήριξης της κοινωνίας που εξ’ ορισμού είναι το πεδίο εφαρμογής των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ειδικά, σε ορισμένες περιπτώσεις, μεγάλωσε ακόμα περισσότερο. Οι μαθητές, για παράδειγμα, υποχρεώθηκαν να αφήσουν τα σχολεία τους και τις τάξεις τους και να κλειστούν στα σπίτια, προκειμένου να διαφυλάξουν το υπέρτατο αγαθό, την υγεία τους και την υγεία όλης της κοινωνίας. Τα παιδιά αυτά όμως, που χρειάστηκε να παρακολουθήσουν εξ’ αποστάσεως μαθήματα, ήταν απαραίτητο να έχουν στη διάθεσή τους τεχνολογικό εξοπλισμό σε πολύ σύντομο χρόνο. Και πάλι, ο ιδιωτικός τομέας παρενέβη και ξεπερνώντας τυχόν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, βρέθηκε δίπλα στην κοινωνία, δίπλα στα παιδιά.

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στη νέα εποχή

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, όπου η παγκόσμια κοινότητα βγαίνει από τη δίνη της πανδημίας, είναι εμφανές πως δημιουργούνται νέες ανάγκες ως προς την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της σύγχρονης εποχής. Στο προσκήνιο βρίσκεται πάντα η κοινωνία, όμως ο τομέας «περιβάλλον» γίνεται πλέον προτεραιότητα. Σύγχρονες εταιρείες χαράσσουν στρατηγικές δράσεων που αποδεικνύουν πως βρίσκονται στο πλευρό του σύγχρονου ανθρώπου, για την κοινωνία και το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, η ELPEDISON παρουσιάζει το «Ενεργοποιώ», το νέο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που στεγάζει όλες τις δράσεις της γύρω από τους δύο αυτούς πυλώνες, την έμπρακτη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας και την προστασία του περιβάλλοντος, με σκοπό τη συμβολή στην επίτευξη των στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών για το 2030. Κύριο μέλημα της εταιρείας, που πρωταγωνιστεί στον χώρο της Ενέργειας, είναι οι δράσεις αυτές να σχεδιάζονται και να οργανώνονται με σκοπό να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ανάγκες κάθε φορά, είτε στον τομέα της κοινωνίας, είτε του περιβάλλοντος.

Δράσεις για την κοινωνία και το περιβάλλον

Η ELPEDISON, ως ηγετική δύναμη στην παροχή κορυφαίων και καινοτόμων ενεργειακών λύσεων, εδώ και χρόνια έχει χαράξει στρατηγική δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, με αποδέκτες συνανθρώπους μας που πράγματι έχουν ανάγκη στήριξης και μέσω της καθημερινής δραστηριότητάς της. Με το πρόγραμμα «Ενεργοποιώ», οι δράσεις αυτές γίνονται ακόμα περισσότερο στοχευμένες τόσο στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης όσο και στο περιβάλλον, καθώς ανταποκρίνονται σε πραγματικές ανάγκες, με στοχευμένες, κάθε φορά, ενέργειες.

Υπό αυτό το πρίσμα, από την πρώτη στιγμή του ξεσπάσματος της πανδημίας στη χώρα μας, όταν έγινε φανερό πως οι τομείς της Υγείας και της Παιδείας χρειάζονταν περαιτέρω στήριξη, η εταιρεία ανταποκρίθηκε άμεσα: Στα νοσοκομεία της χώρας, όπου υπήρχε ανάγκη για τεχνολογικό εξοπλισμό για τη θωράκιση του συστήματος απέναντι στην πανδημία και τις ραγδαία αυξανόμενες απαιτήσεις, η ELPEDISON προχώρησε στη δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού και αναλώσιμων υλικών. Παράλληλα, την ώρα που οι μαθητές υποχρεώθηκαν να μείνουν στα σπίτια τους προς όφελος της δημόσιας Υγείας, η ELPEDISON βρέθηκε και πάλι δίπλα τους, ανταποκρινόμενη στην ανάγκη που δημιουργήθηκε για τεχνολογική υποστήριξη της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, με τη δωρεά tablets τελευταίας τεχνολογίας σε δημοτικά σχολεία.

Ειδικά για τις τοπικές κοινότητες στις οποίες η εταιρεία δραστηριοποιείται, η ELPEDISON προχώρησε σε μια σειρά δράσεων για την ανακούφιση των ανθρώπων που πλήττονται, με στόχο να καλύψει τις βασικές ανάγκες ευπαθών κοινωνικά ομάδων, κατά τη διάρκεια της εξάπλωσης της πανδημίας.

Παράλληλα, η ELPEDISON συνεχίζει με τον τρόπο αυτό μια σειρά πολλαπλών ενεργειών, που έχει ξεκινήσει και υλοποιεί τα τελευταία χρόνια: Με συνέργειες με Ιδρύματα και ΜΚΟ πραγματοποιεί ποικίλες δράσεις, ενώ έχει αναλάβει την εκπαίδευση μικρών και μεγάλων σχετικά με την αξία της εξοικονόμησης ενέργειας, της βιώσιμης ανάπτυξης και τους τρόπους επίτευξής τους. Χαρακτηριστικό της αναγνώρισης των στοχευμένων δράσεών της, που παράγουν άμεσο αποτέλεσμα και ικανοποιούν τις ανάγκες τόσο των πελατών της όσο και ολόκληρης της κοινωνίας, η εταιρεία απέσπασε το 2020 το βραβείο CRI Silver, καθώς και ειδικό έπαινο για τις δράσεις της στην κατηγορία Περιβάλλον, ως ένα επιστέγασμα των καθημερινών δράσεών της και της ακούραστης προσφοράς της υπέρ του κοινού σκοπού.

Η ELPEDISON, με δύναμη και ενέργεια από το παρελθόν της και το έργο της στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, προχωράει στο μέλλον εξελίσσοντας τη δραστηριότητά της. Με στοχευμένες δράσεις, υπό το πρίσμα της επίτευξης των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ για το 2030, συνεχίζει να στηρίζει την ελληνική κοινωνία με πράξεις και μακρόπνοα έργα και δραστηριοποιείται για τη δημιουργία βιώσιμης κοινωνίας, με σεβασμό στο περιβάλλον. Το «Ενεργοποιώ» είναι ένα ολιστικό πρόγραμμα των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Εταιρείας, που θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο τον τελικό της στόχο: Να βρίσκεται καθημερινά, δίπλα στην ελληνική κοινωνία.

Πηγή: