Μ.Κ.Ο. “Μείνε δυνατός – Be Strong”

 

Η Κοινωφελής Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Φίλων Του Καρκίνου, με τον διακριτικό τίτλο “ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ” και στα ξενόγλωσσα “BE STRONG”, ιδρύθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2007, με σκοπό την τεκμηριωμένη πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο, την πρόληψη καθώς και την υποστήριξη σε όλους όσους εμπλέκονται με αυτόν. Εμπνευστής και ιδρυτής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ είναι ο Παναγιώτης Μιχαήλ, που ο ίδιος είναι 2 φορές επιζών του καρκίνου μέσα σε μια δεκαετία.

Η ιστοσελίδα της οργάνωσης , που δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2008, θεωρείται από τις πιο ενημερωμένες ιστοσελίδες στην Ελλάδα σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο και την υποστήριξη.

Από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010 ξεκίνησε η λειτουργία της πρότυπης για τα ελληνικά δεδομένα γραμμής υποστήριξης, μέσω του εθνικού τετραψήφιου αριθμού 1069, που είχε σαν στόχο την ψυχοκοινωνική στήριξη των ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο. Κάτι τέτοιο έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δηλ. να υπάρχει ένα τετραψήφιο νούμερο για τους ανθρώπους που εμπλέκονται με τον καρκίνο. Η υλοποίηση του έργου αυτού έγινε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Από την 1η Φεβρουαρίου 2012 έως και 31 Ιανουαρίου 2013, η γραμμή λειτούργησε σε 24ωρη βάση, με αστική χρέωση με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Την γραμμή 1069 στελέχωσαν 7 ειδικοί ψυχικής υγείας, που με γνώση, αγάπη, ενσυναίσθηση και διάθεση για την υποστήριξη των ατόμων που εμπλέκονται με τον καρκίνο, ώστε να διαπραγματευτούν θέματα που προκύπτουν είτε στους ασθενείς, είτε στο οικείο περιβάλλον, από τη στιγμή της διάγνωσης, αλλά και έως ότου χρειαστεί μετά το πέρας της θεραπείας.

Από 1η Φεβρουαρίου 2013 η γραμμή 1069, λόγο οικονομικής αδυναμίας, συντήρησης της 24ωρης λειτουργίας και για λόγους βιωσιμότητας, λειτουργεί σε 12ωρη βάση, από τις 9.00 π.μ. εως τις 21.00μ.μ.

Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση σε συνδυασμό με το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και προκειμένου να μπορέσουμε να είμαστε βιώσιμος φορέας, μας ανάγκασε δυστυχώς, να μειώσουμε τις ώρες λειτουργίας μας, κατά το ήμισυ από 1η Σεπτεμβρίου 2016. Έτσι από 12 ώρες ημερησίως, η γραμμή 1069, καθώς και τα γραφεία της οργάνωσης ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, λειτουργούν 6 ώρες την ημέρα.

Μέχρι σήμερα περισσότερα από 10.000 χιλιάδες άτομα έχουν τηλεφωνήσει για να ζητήσουν υποστήριξη & βοήθεια…

Πέραν τούτου η ΜΚΟ ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, σε συνεργασία με την κυπριακή ΜΚΟ ΕΛΑΖΩ, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, διεύρυνε τις υπηρεσίες της γραμμής 1069, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη μέσω τηλεφώνου, σ’ όλους τους Κύπριους πολίτες. Κάθε Κύπριος πολίτης καλώντας στον τετραψήφιο αριθμό 1469, που ίσχυε μόνο για Κύπρο, υποστηριζόταν από τους ειδικούς ψυχικής υγείας της οργάνωσής μας και λάμβανε την υποστήριξη που χρειάζονταν. Η συγκεκριμένη δράση είχε διάρκεια ένα χρόνο από τον Σεπτέμβριο του 2011, έως το Σεπτέμβριο του 2012, αφού στη συνέχεια ο ΕΛΑΖΩ, παρείχε την υπηρεσία αυτόνομα από την Κύπρο.

Εκτός της τηλεφωνικής υποστήριξης, παρέχουμε στο κέντρο μας εκμεταλλευόμενοι την ανάπτυξη της τεχνολογίας, υποστήριξη και μέσω διαδικτύου. Πάνω από 1500 άτομα έως σήμερα έχουν υποστηριχτεί από τους ειδικούς της ψυχικής υγείας διαδικτυακά, μέσω γραπτών μηνυμάτων (On Line chat), μιας ειδικά διαμορφωμένης δικτυακής πλατφόρμας επικοινωνίας & 1000 άτομα μέσω e-mail.

Η Ευρωπαϊκή Σχολή Ογκολογίας, στα πλαίσια του διαγωνισμού “CANCER ON THE INTERNET” AWARD 2010, απένειμε το Βραβείο Εύφημης Μνείας (2010 Mention Of Honour) στην ελληνική μη κερδοσκοπική οργάνωση ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ. Η Ευρωπαϊκή Σχολή Ογκολογίας στην σχετική ανακοίνωση βράβευσης, τόνισε το γεγονός ότι η ποιότητα των πληροφοριών και των υπηρεσιών, που παρέχονται στην ελληνική κοινωνία από την οργάνωση, αξίζουν αναγνώρισης!

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2013, απονεμήθηκε στον ιδρυτή μας Παναγιώτη Μιχαήλ από την Ένωση Μαζί για το Παιδί, το βραβείο «Μάθημα Ζωής», για την εθελοντική του προσφορά, καθώς και για το έργο που έχει επιτελέσει μέσω της οργάνωσης ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που εμπλέκονται με τον καρκίνο.

Για τους παραπάνω λόγους ο Παναγιώτης Μιχαήλ, προτάθηκε και επελέγη ως ένας από τους «ΗΡΩΕΣ Ανάμεσά μας» που παρουσιάσθηκαν στην κοινωνική σειρά του ΑΝΤ1, τον Ιούλιο του 2013, όπου και βραβεύτηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Η οργάνωση έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων προέρχεται από τις δωρεές και τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Ο επόμενος στόχος μας είναι η δημιουργία ενός κέντρου ευεξίας & ολιστικής υποστήριξης των ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο (CANCER SURVIVORS WELLNESS CENTER).

INFO

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ

Στρατηγού Μακρυγιάννη 10
Γαλάτσι, Αθήνα, 11147
Τ.: 1 0 6 9, 210 86 95 111
E-mail: info@bestrong.org.gr

Web site:www.bestrong.org.gr