Η αλληλεγγύη στην πράξη: Ανακαινίζουν σπίτι 30χρονης που ζει με 185 ευρώ το μήνα

Η 30χρονη απευθύνθηκε στην ομάδα ζητώντας να της δώσουν μία πόρτα για το μπάνιο του σπιτιού της.

Την ανακαίνιση του σπιτιού μίας 30χρονης που ζει με 185 ευρώ το μήνα ανέλαβαν συμπολίτες της στο Βόλο. 

Η 30χρονη απευθύνθηκε στη διαδικτυακή ομάδα «Βόλος, Μαγνησία-Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Η γυναίκα τον τελευταίο χρόνο δεν έχει εισόδημα και τα μόνα χρήματά της είναι 185 ευρώ που λαμβάνει από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, επίδομα που εγκρίθηκε μόλις τον περασμένο μήνα. 

Η νεαρή γυναίκα ζει σε ένα δωμάτιο που της έχουν παραχωρήσει στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, ωστόσο, το μπάνιο βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο. 

Η 30χρονη απευθύνθηκε στην ομάδα ζητώντας να της δώσουν μία πόρτα για το μπάνιο του σπιτιού της, σύμφωνα με το e-thessalia.gr

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ο χώρος μόνο βιώσιμος δεν ήταν, αφού ο χώρος υγιεινής ήταν εκτεθειμένος, χωρίς θέρμανση, χωρίς πόρτα, μόνο με μία λεκάνη, νιπτήρα και μία μπανιέρα. Άσχημες ήταν και οι συνθήκες στο δωμάτιο όπου έμενε, κοιμόταν και μαγείρευε. Η θέρμανση στο σπίτι προέρχεται από μία παλιά σόμπα που δεν λειτουργεί σωστά και υπάρχει κίνδυνος αναθυμιάσεων. 

Πριν την ανακαίνιση
Πριν την ανακαίνιση

Τα μέλη της ομάδας ανέλαβαν να ανακαινίσουν τον χώρο στον οποίο διαμένει η 30χρονη, με υλικά που πρόσφεραν μέλη, με ατομική εργασία εθελοντών και με δωρεές που συγκέντρωσαν από τοπικούς επιχειρηματίες.

H «επιχείρηση ανακαίνισης» του χώρου βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι ανάγκη να υπάρξουν περισσότερες δωρεές, προκειμένου να ολοκληρωθεί η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες. Όποιος θέλει να βοηθήσει, μπορεί να επικοινωνήσει με την ομάδα μέσω της σελίδας της στο Facebook.

Μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί πλακάκια στο μπάνιο, θα αντικατασταθούν τα είδη υγιεινής, θα τοποθετηθεί πόρτα, καινούργια κουφώματα και στο μέλλον θα βαφτεί το σπίτι και θα τοποθετηθεί κουζίνα που σήμερα δεν υπάρχει. Η 30χρονη αναγκάζεται και πλένει τα σκεύη φαγητού και τα πιάτα της σε βρύση της αυλής, αφού το σπίτι δεν διαθέτει νεροχύτη. 

Πηγή: reader.gr