52 ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΝ ΟΙ «ΦΙΛΟΙ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ»

Στη τελευταία δράση εθελοντικού καθαρισμού στο πάρκο δίπλα στον χώρο διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς.

Στο εγκαταλελειμμένο πάρκο στον χώρο διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς της Κομοτηνής βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής, 28 Μαρτίου, τα μέλη της ομάδας «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής», συνεχίζοντας τις εθελοντικές δράσεις καθαρισμού. Όπως ανέφεραν και οι ίδιοι στην σχετική ανάρτησή τους «η εικόνα ήταν σίγουρα απογοητευτική με τις στοίβες των σκουπιδιών» γεγονός ωστόσο που δεν πτόησε τους εθελοντές.

Μέσα σε δύο ώρες, 7 άτομα συγκέντρωσαν 52 σακούλες απορριμμάτων καθαρίζοντας κυρίως το μπροστά μέρος του πάρκου. Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι «πολλά από τα σκουπίδια προέρχονται από το σαββατιάτικο παζάρι, ενώ πιο κάτω υπάρχει ένας μικρός σκουπιδότοπος που δημιουργήθηκε από σπίτια που βρίσκονται απέναντι από το πάρκο.

Ντροπιαστική εικόνα και τα παρατημένα κτίρια που έχουν γίνει υπαίθριες τουαλέτες». «Ένα μέρος που θα μπορούσε να είναι ένας μικρός παράδεισος, είναι σήμερα ένας απέραντος σκουπιδότοπος, όπως και οι γύρω περιοχές…» σημειώνουν υπενθυμίζοντας πως οι δράσεις καθαρισμού και δεντροφυτεύσεων θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, απευθύνοντας πρόσκληση συμμετοχής προς όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει.

Πηγή: paratiritis-news.gr