Στήριγμα για δεκάδες οικογένειες το Κέντρο Κοινότητας Αλμυρού

Στις επάλξεις το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλμυρού, με την εξυπηρέτηση των πολιτών να πραγματοποιείται με ραντεβού, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί για την προστασία της δημόσιας υγείας. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία , το 2020 εξυπηρετήθηκαν 549 άτομα στη συγκεκριμένη κοινωνική δομή, με νέα αιτήματα να προστίθενται και τη φετινή χρονιά.

Το Κέντρο Κοινότητας είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου. Ενημερώνει τους πολίτες για τα επιδόματα που δικαιούνται, τους φορείς, τις υπηρεσίες και τα προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιαδήποτε μορφής, σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας.

Εκεί μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος) και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας.

Η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας εστιάζει αφενός στην υποδοχή, ενημέρωση και διασύνδεση των πολιτών με κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες, ειδικότερα όσων ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αφετέρου στην ψυχοκοινωνική υποστήριξή τους, με σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου.

Στόχος είναι να αποτελέσει frontdesk υποδοχής, καταγραφής, κατεύθυνσης και παραπομπής των ωφελούμενων ατόμων στις αρμόδιες υπηρεσίες, είτε σε τοπικό, είτε σε περιφερειακό είτε σε εθνικό επίπεδο.

Οι υπηρεσίες που παρέχει η δομή κινούνται σε τρεις κεντρικούς άξονες. Ο πρώτος αφορά στην υποδοχή, ενημέρωση, υποστήριξη των πολιτών, ο δεύτερος στη συνεργασία με υπηρεσίες, φορείς και δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας και ο τρίτος στην παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

Ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινότητας είναι πολίτες που κατοικούν στον Δήμο Αλμυρού, άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, ωφελούμενοι του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, άνεργοι, άτομα με αναπηρία και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Η κοινωνική δομή στελεχώνεται από ψυχολόγο και δύο κοινωνικούς λειτουργούς. Λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 07:00 – 15:00. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2422026366 και 2422350232 ή διαδικτυακά στο email kentrokoinotitas@almiros.gr.

Πηγή: taxydromos.gr