Προσφορά €48,119 σε φιλανθρωπικές οργανώσεις καρκινοπαθών από τις Β.Β

Προσφορά άνω των €48,000 σε φιλανθρωπικές οργανώσεις καρκινοπαθών παρέδωσαν οι Βρετανικές Βάσεις. 

Η παράδοση του ποσού έγινε από τον Διοικητή των Β.Β στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, καθώς και στον Σύνδεσμο “Ένα όνειρο, Μια ευχή”.

Το χρηματικό αυτό ποσό, το οποίο θα βοηθήσει καρκινοπαθείς μαζεύτηκε μέσα από φιλανθρωπική ποδηλασία που διεξήχθη τον περασμένο Οκτώβριο και η οποία είχε διοργανωθεί από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, σε συνεργασία με τη Διοίκηση των Βρετανικών Βάσεων και τελούσε υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Άντρης Αναστασιάδη και του Διοικητή των Β.Β στην Κύπρο.

Η διαδρομή άρχισε απο την Λεμεσό και τερμάτισε στην Αμμόχωστο, καλύπτοντας συνολικά 153 χιλιόμετρα.

Major General Rob Thomson – Διοικητής Β.Β στην Κύπρο
“Ήταν μία απίστευτη μέρα στηρίζοντας αυτό το σκοπό. Χαίρομαι που επιτέλους είμαι σε θέση να παρουσιάσω αυτά τα χρήματα, σε συναθρώπους μας που πάσχουν απο αυτή την τρομερή ασθένεια και τα χρειάζονται. Ανυπομονώ να συμμετάσχω στην επόμενη φιλανθρωπική ποδηλασία η οποία θα διεξαχθεί αργότερα, στα τέλη του έτους και εύχομαι τα μέτρα κατά του Κορονοϊού, να επιτρέπουν σε περισσότερους ανθρώπους να λάβουν μέρος.”

Chris Eyre – Αρχηγός Αστυνομίας Β.Β
“Η Αστυνομία των Β.Β είναι κατενθουσιασμένη με την ανταπόκριση που είχαμε και τα χρήματα που μαζεύτηκαν. Είμαστε περήφανοι με την στενή σχέση που υπάρχει ανάμεσα στη Αστυνομική δύναμη και τις τοπικές κοινότητες και αυτή η φιλανθρωπική προσπάθεια είναι μία απόδειξη για αυτό. Θα συνεχίσουμε την καλή δουλειά και να στηρίζουμε αυτούς που έχουν ανάγκη”.

Εκ μέρους του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, η Πρόεδρος Επαρχιακής Επιτροπής Λ/σου, Μπέττυ Αντωνιάδου, ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους για το μεγάλο χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε. “Είμαι πολύ συγκινημένη που για ακόμη μια φορά ο κόσμος έδειξε την ευαισθησία του και προσέφερε στον συνάνθρωπο του. Θέλω να ευχαριστήσω, εκ μέρους του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, τις Β.Β, τον Διοικητή Major General Rob Thomson, τον Αρχηγό της Αστυνομίας Chris Eyre, τους ποδηλάτες, τις κοινότητες, τους τοπικούς συλλόγους και τις εταιρείες που στήριξαν την όλη διοργάνωση και συνέβαλαν στην οικονομική στήριξη των υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας του Συνδέσμου”ανέφερε .

Γιώργος Πενηνταέξ – Πρόεδρος του Συνδέσμου “Ένα Όνειρο, Μια Ευχή”
“Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες του Συνδέσμου Ένα Όνειρο, Μια Ευχή για την μεγάλη προσφορά, των Β.Β, του Διοικητή Major General Rob Thomson, του Αρχηγού της Αστυνομίας Chris Eyre, τους ποδηλάτες, όλους τους συντελεστές και χορηγούς. Είναι μία μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τις ευχές των παιδιών που υποφέρουν από διάφορες μορφές καρκίνου. Τα παιδιά και οι οικογένειες τους είναι ευγνώμων για όλη την οικονομική βοήθεια.”

Η επόμενη φιλανθρωπική ποδηλασία της Αστυνομίας των Β.Β, θα διεξάχθει τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Πηγή: alphanews.live