Παναθηναϊκή Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών

Η Ιστορία της Παναθηναϊκής Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών ξεκινάει το 1983 όπου συντάσσεται το πρώτο καταστατικό και ορίζεται το πρώτο Συμβούλιο.

Δύσκολες οι συνθήκες λειτουργίας την πρώτη περίοδο, που όμως δε στάθηκαν εμπόδιο για τη δράση της Οργάνωσης. Με ημερίδες, συνέδρια, έντυπο υλικό, συζητήσεις, αλλά και παραστάσεις σε αρμόδιους πολιτικούς και άλλους φορείς πέτυχε η Οργάνωση να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες να ασχοληθούν με το πρόβλημα του Λεκανοπεδίου.

Το νέφος ήδη είχε επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αττικής και η φωνή της Παναθηναϊκής ήταν δυνατή, αλλά όχι αρκετή από μόνη της. Συνεργάστηκε με άλλες γυναικείες Οργανώσεις και κοινωνικούς φορείς, ευαισθητοποίησε και κινητοποίησε ομάδες πολιτών, προκειμένου να πετύχει τους στόχους της.

Έγινε η αρχή και αυτό είναι το ήμισυ του παντός. Στη συνέχεια, η Οργάνωση άρχισε να ασχολείται με θέματα που αφορούσαν όλη την κοινωνία: άνδρες, γυναίκες, παιδιά, οικογένεια, πολιτισμό, παράδοση και οτιδήποτε προάγει τη Χώρα μας. Η Οργάνωση αποκτά άλλο χαρακτήρα.

Διευρύνει τις δράσεις της και πλέον γίνεται “Πανελλαδική”. Εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα, δημιουργούνται παραρτήματα σε διάφορες πόλεις της Χώρας μας, αλλά και στο εξωτερικό.

Η Οργάνωση μεγαλώνει, απλώνεται ραγδαία και έχει απήχηση σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Απετέλεσε και αποτελεί φυτώριο αξιόλογων γυναικών, που κόσμησαν και κοσμούν τον πολιτικό στίβο, την Ευρωβουλή, Ακαδημαϊκές και Πανεπιστημιακές κοινότητες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Νομική Επιστήμη και άλλους τομείς.

Το 1990 ιδρύεται το Ευρωπαϊκό Λόμπυ Γυναικών και η Παναθηναϊκή από τότε μέχρι και σήμερα συμμετέχει με εκλεγμένη εκπρόσωπο της στο Δ.Σ.

Ανοίγουν Ευρωπαϊκά Προγράμματα, που δίνουν την ευκαιρία στην Οργάνωση και μάλιστα με θεματικές ενότητες να ενημερώσουν γυναίκες, οικογένειες και μαθητές για δραστηριότητες που αναβαθμίζουν τη ζωή όλων και βοηθούν τοπικές κοινωνίες να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης τους.

 

INFO

Διεύθυνση: Βασιλέως Κωνσταντίνου 26, 11635, Αθήνα

Τηλέφωνο: 2107234543

Fax: 2107214459

E-mail: panathinaiki1@yahoo.gr

www.panathinaiki.gr