Δήμος Τρίπολης | Η απόφαση αποδοχής της δωρεάς του Θεόδωρου Αγγελόπουλου για τα έργα στο σπίτι του Κολοκοτρώνη!

Εργασίες ανακατασκευής της οικίας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη θα γίνουν στο Λιμποβίσι.

Τα έργα θα γίνουν με δωρεά του γνωστού επιχειρηματία Θεόδωρου Αγγελόπουλου, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το χωριό Βλαχορράφτη Γορτυνίας.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου – όπως προβλέπεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις – συνεδρίασε και αποδέχτηκε την δωρεά του κ. Θεόδωρου Αγγελόπουλου σύμφωνα με το αρ. 7214/18-3-2021 αίτημά του, όπου επιθυμεί να χρηματοδοτήσει το έργο: «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΣΤΟ ΛΙΜΠΟΒΙΣΙ», με το ποσό των 19.926,80 ευρώ στο Δήμο Τρίπολης. Επίσης, συγκρότησε την επιτροπή του έργου.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης ευχαρίστησε δημοσίως για αυτή την προσφορά τον κ. Αγγελόπουλο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πολύ πιθανόν το Σάββατο να είναι στο Λιμποβίσι η σύζυγος του κ. Αγγελόπουλου και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021 κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, προκειμένου να παραχωρήσει μια συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews.

Να σημειωθεί ότι η ανέγερσή του έγινε το 1990 με δαπάνη του επιχειρηματία και εφοπλιστή Παναγιώτη Αγγελόπουλου (πατέρας του Θεόδωρου).

Σήμερα το σπίτι λειτουργεί σαν ανοικτό μουσείο και φιλοξενεί σύγχρονο εικονογραφικό υλικό από τη ζωή και δράση του Θ. Κολοκοτρώνη.

Πηγή:  www.kalimera-arkadia.gr