Πάτρα: Νέα κρεβατάκια για τα παιδιά του Καραμανδανείου- Τα παλιά, δωρεά σε ιδρύματα

Έχουν παραληφθεί και τοποθετούνται

Στην πλήρη αντικατάσταση του εξοπλισμού του σε ό,τι αφορά τα έπιπλα  προχωρά αυτές τις ημέρες το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας ωστόσο ο παλιός εξοπλισμός δεν πάει χαμένος αφού θα καταλήξει σε ιδρύματα της πόλης.

Έχουν ήδη αγοραστεί νέα κρεβατάκια για τα παιδιά καθώς και κομοδίνα, ντουλάπες και ό,τι άλλο απαιτείται για τον εξοπλισμό των δωματίων.

Το συνολικό ποσό που δαπανά το Νοσοκομείο για τον σκοπό αυτό ανέρχεται σε 200.000 ευρώ και οι πόροι προέρχονται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Με τα χρήματα αυτά αγοράστηκαν συνολικά 60 κρεβάτια και 27 κούνιες για τα βρέφη.

Ο εξοπλισμός όμως που αποσύρεται δεν πάει χαμένος καθώς αποφασίστηκε να γίνουν δωρεά σε ιδρύματα της Πάτρας που τον έχουν ανάγκη. Έτσι σύντομα θα παραδοθούν στην Αγία Σκέπη και την Κιβωτό της Αγάπης.

Την ίδια ώρα στο νοσοκομείο τρέχουν διαγωνισμοί προκειμένου να αγοραστεί καινούργιος εξοπλισμός και για την παιδοψυχιατρική κλινική που αναμένεται να λειτουργήσει στο Καραμανδάνειο πριν από το Πάσχα. Πρόκειται για 7 παιδικά κρεβατάκια και τον αντίστοιχο εξοπλισμό σε ντουλάπες, κομοδίνα κτλ. Η συγκεκριμένη κλινική αποτελεί όραμα για το Νοσοκομείο και για τη λειτουργία του έχει ήδη προσληφθεί και το επικουρικό προσωπικό.

Επίσης προχωρούν οι διαδικασίες και για την αγορά μαγνητικού τομογράφου. Η προκήρυξη έχει βγει όμως εκείνο που προέχει είναι να χτιστεί το κτίριο όπου θα στεγαστεί οπότε η λειτουργία του δεν αναμένεται πριν από τον επόμενο χρόνο.

Τέλος αναμένεται ο εξοπλισμός για τη Μονάδα Σπαστικών που αναμένεται να λειτουργήσει σε κτίριο στην Παραλία Πατρών.

Πηγή: thebest.gr