Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας – Φιλική Φωλιά

Το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας ιδρύθηκε το 1964 από τον πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Πυρουνάκη για όλα τα παιδιά της πόλης, αλλά ιδιαίτερα για τα παιδιά που οι οικογένειές τους είχαν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Στη Φιλική Φωλιά που είναι η βασική δραστηριότητα του Κέντρου Αγάπης, τα παιδιά βρίσκουν φιλική συμπαράσταση στα προβλήματά τους αλλά παράλληλα μέσα από οργανωμένες παιδαγωγικές δραστηριότητες καλλιεργούν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους.

Σκοπός είναι να ωριμάσουν ως προσωπικότητες και να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία.

Σήμερα, που οι παγκόσμιες εξελίξεις επηρεάζουν σημαντικά την Ελλάδα (οικονομικοί μετανάστες, πολιτικοί πρόσφυγες, οικονομική κρίση, ανεργία, φτώχεια), το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας θέλοντας να συμμετέχει δυναμικά στις εξελίξεις της κοινωνίας, προσφέρει πολλά και οργανωμένα προγράμματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε παιδιά και οικογένειες όχι μόνο της Ελευσίνας, αλλά και των γύρω περιοχών, της Μάνδρας, της Μαγούλας και του Ασπροπύργου.

Με την πίστη ότι όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν δικαίωμα για ίδιες ευκαιρίες στη ζωή καθημερινά τρώμε μαζί με τα παιδιά και ασχολούμαστε δημιουργικά μαζί τους έχοντας πνεύμα φιλικό, αδελφικό.

Το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας, ιδιαίτερα σήμερα που τα οικονομικά ζητήματα απασχολούν καθημερινά τις περισσότερες οικογένειες, προσπαθεί να προσφέρει στα παιδιά όλα όσα στερούνται. Η οικονομική κρίση αυξάνει ραγδαία τον αριθμό των ανθρώπων που καταφθάνουν καθημερινά σε εμάς και που έχουν όλο και μεγαλύτερη ανάγκη από Κέντρα υποστήριξης σαν και το δικό μας.

Βασικό χαρακτηριστικό των προσπαθειών του χώρου μας ήταν και εξακολουθεί να είναι και σήμερα ο εθελοντισμός ως στάση ζωής προς τον συνάνθρωπο. Οι αντιλήψεις αυτές εκφράζονται δυναμικά από ανθρώπους που ως εθελοντές στηρίζουν το έργο του Κέντρου Αγάπης Ελευσίνας και συμμετέχουν ενεργά στις προσπάθειές του.

Εθελοντές – ομαδάρχες που οργανώνουν και πραγματοποιούν εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα με τα παιδιά.

Δάσκαλοι και καθηγητές που αναλαμβάνουν την ενίσχυση των παιδιών στα μαθήματα του σχολείου.

Γυναίκες που αναλαμβάνουν την προετοιμασία του φαγητού και όλες τις ανάγκες τις κουζίνας καθώς και της καθαριότητας του χώρου

INFO

Περικλέους 13 – Ελευσίνα. Τ.Κ: 19200

Τηλ: 210 5543186

E-mail: kentroag@yahoo.gr

www.kentroagapis.gr