Πρώτος συλλογικός καθαρισμός από την εθελοντική ομάδα PROTECT.IERAPETRA.SEAS

Την Κυριακή 4 του μήνα η ομάδα μας PROTECT.IERAPETRA.SEAS έκανε τον πρώτο συλλογικό καθαρισμό. Οι εθελοντές μας από το πρωί χωρίστηκαν σε 2 μικρές ομάδες. Η πρώτη ομάδα παρέμενε στην ναυμαχία όπου άρχισε να καθαρίζει τα παρτέρια, και η δεύτερη ομάδα μεταφέρθηκε στο Μισεδάκειο Στάδιο όπου καθάρισε ένα μεγάλο παρτέρι και τοποθέτησε ακόμα δύο κάδους, ένας στις κερκίδες των τεννις και άλλος ένας κοντά στις κερκίδες του ποδοσφαίρου.

Το απόγευμα λοιπόν η ομάδα μας έσπασε κάθε ρεκόρ, αφού για πρώτη φορά μαζευτήκαμε 34 άτομα μαζεύοντας 40 σακούλες σκουπίδια, και όχι μόνο αυτό, αλλά αναπλασαμε και τα παρτέρια της ναυμαχίας και χλοοκόψαμε τα χόρτα που υπήρχαν γύρω από τα τείχη όπως επίσης και το κλάδεμα μερικών δέντρων.

Η δράση αυτή λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας έγινε με απόλυτη ασφάλεια, χορίζοντας σε ζεύγη τους εθελοντές μας και με αποστάσεις 2 μέτρων και άνω. Επίσης αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία της αντιδημάρχου καθαριότητας, περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας Κ. Μαρίας Ρουμελιωτάκη καθώς και του Διευθυντή περιβάλλοντος Κ. Μιχάλη Προϊστάκη. Όπου συζητήθηκαν θέματα ανάπλασης στην γύρω περιοχή και τομείς που μπορεί η ομάδα μας να βοηθήσει.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές μας καθώς και όλους όσους συνέβαλαν για να ολοκληρωθεί αυτή η δράση. Υπενθυμίζουμε ότι όποιος/α θέλει να βοηθήσει είτε πρακτικά είτε οικονομικά μπορεί να μας βρει στα social media της ομάδας η στο τηλ.698 803 2587