Δύο ακόμη φιλανθρωπικοί Οργανισμοί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Αυστραλίας

Πρόκειται για την ένωση μη κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» και την καινοτόμα μη κερδοσκοπική κίνηση κοινωνικής επιχειρηματικότητας «Wise Greece»

Η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας ανακοίνωσε τη στήριξή της σε δύο ακόμη φιλανθρωπικούς Οργανισμούς στην Ελλάδα, σπεύδοντας, για μια ακόμη φορά, να σταθεί στο πλάι των συμπατριωτών μας που υποφέρουν, αυτή τη φορά λόγω της πανδημίας.

Πρόκειται για την ένωση μη κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» και την καινοτόμα μη κερδοσκοπική κίνηση κοινωνικής επιχειρηματικότητας «Wise Greece», που θα μοιραστούν το ποσόν των 31.000 Ευρώ (περίπου 50.000 δολάρια), το οποίο αποτελεί μέρος του συνολικού ποσού που συγκεντρώθηκε από την Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας κατά τον Έρανο (Winter Appeal) που διοργάνωσε το δίμηνο Νοεμβρίου–Δεκεμβρίου 2020.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Αυστραλίας, κ. Νικόλας Παππάς, καλωσόρισε τους δύο φιλανθρωπικούς Οργανισμούς που έρχονται να προστεθούν στους οκτώ που βρίσκονται ήδη υπό την ομπρέλα υποστήριξης της Πρωτοβουλίας.

«Είμαστε υπερήφανοι που οι δωρεές αυτές θα προωθηθούν απευθείας για την κάλυψη των αναγκών σίτισης των ανθρώπων που έχουν πληγεί από τον παρατεταμένο αποκλεισμό λόγω COVID στην Ελλάδα» δήλωσε.

Συγκεκριμένα, η Ένωση «Μαζί για το παιδί», που δραστηριοποιείται από το 1996, θα διαθέσει τις 15.000 Ευρώ που της αναλογούν για την άμεση ανακούφιση 50 επιλέξιμων οικογενειών προσφέροντάς τους έξι μηνιαία κουπόνια αξίας 50 Ευρώ για αγορές ειδών σούπερ-μάρκετ. Επιπλέον, οι δικαιούχοι που τον χρειάζονται έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε κοινωνικό λειτουργό ή στην τηλεφωνική γραμμή βοήθειας και συμβουλευτικής της Ένωσης.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας, εξασφαλίζοντας ότι θα προσφέρουμε την αναγκαία βοήθεια σε πολλές οικογένειες, ιδιαίτερα σε εκείνες που, για πρώτη φορά, ζήτησαν βοήθεια, καθώς, λόγω της πανδημίας, βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να μην μπορούν να προσφέρουν τα απαραίτητα στα παιδιά τους», δήλωσε η Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το παιδί», κ. Αλεξάνδρα Μαρτίνου,

Η Κίνηση «Wise Greece», που ιδρύθηκε το 2013, θα διαθέσει τις 16.000 Ευρώ της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Αυστραλίας για τη στήριξη εκατοντάδων αναξιοπαθούντων σε ολόκληρη την Ελλάδα με τη διανομή 1.000 «Δεμάτων Ελπίδας» (Hope Boxes) που θα περιέχουν συνολικά 6 τόνους τροφίμων, μέσω των φιλανθρωπικών οργανώσεων «Άσπρες Πεταλούδες» στο Βόλο, «Κωνστάντειο Γηροκομείο» Καβάλας, και «Κιβωτός του Κόσμου» που διατηρεί σπίτια φιλοξενίας παιδιών σε Αθήνα, Ήπειρο, Καλαμάτα και Χίο.

Τα «Δέματα Ελπίδας» θα βοηθήσουν επιπλέον περισσότερους από 100 Έλληνες μικροπαραγωγούς που έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία COVID-19.

Η κ. Μελίνα Ταπραντζή, ιδρύτρια του «Wise Greece», εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς την Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας για την εμπιστοσύνη της υποστηρίζοντας τόσο τη μη κερδοσκοπική όσο και την κοινωνική αποστολή της κίνησης. «Δίνετε τη δυνατότητα σε μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις να συνεχίσουν να λειτουργούν με το ίδιο μεράκι και κέφι παρά τις δυσκολίες της πανδημίας», είπε.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας, πρόσφερε τον Ιανουάριο το ποσό των 50.000 δολαρίων στους «Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας» και στο Ίδρυμα «Έμφασις» για την υποστήριξη των οικονομικά και κοινωνικά πληγέντων από τον κορονοϊό στην Ελλάδα.

Οι «Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας» έχουν ήδη διανείμει περισσότερα από 200 πακέτα τροφίμων σε νοικοκυριά της Αττικής καθώς και 1.000 ζεστά γεύματα και 500 κιτ προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού σε άστεγους.

Το δε Ίδρυμα «Έμφασις», με τα χρήματα της δωρεάς, μπόρεσε να καλύψει τις ανάγκες δεκάδων ατόμων, που αφορούσαν την παροχή προσωρινής στέγασης, σίτισης, ειδών πρώτης ανάγκης, ιατρικής βοήθειας και φαρμάκων και στήριξης οικογενειών που βρίσκονταν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ο κ. Παππάς εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους εκατοντάδες δωρητές της Αυστραλίας, χάρη στους οποίους συγκεντρώθηκαν αυτά τα ποσά, υπογραμμίζοντας ότι κάποιοι από αυτούς αντιμετώπιζαν και οι ίδιοι προβλήματα λόγω της πανδημίας. «Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Αλλά με την υποστήριξή τους, είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε πολλούς ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην Ελλάδα, οι οποίοι διαφορετικά ίσως και να μην έβρισκαν τη στήριξη που χρειάζονται» είπε.

Πηγή: neoskosmos.com