«Η Τέχνη της Ζωής»: H Εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με σκοπό την προσφορά!

Βασικός σκοπός της «Τέχνης της Ζωής» είναι η ενίσχυση της πρόληψης του καρκίνου του μαστού…

H μη κερδοσκοπική εταιρεία «Η Τέχνη της Ζωής» συστήθηκε το 2014 από τους Φαίη, Έλενα και Γιώργο Μπαρμπαλιά με σκοπό να τιμήσουν τη μνήμη του πατέρα τους, Ηλία Γ. Μπαρμπαλιά, ο οποίος απεβίωσε το 2014.

Η ονομασία της βασίστηκε στην πεποίθηση του Ηλία Γ. Μπαρμπαλιά ότι «αν πιστεύω σε κάποια τέχνη, αυτή είναι η τέχνη της ζωής και σε αυτήν αφιέρωσα το βίο μου». Στην προσωπική του βιωματική απάντηση στο βαθυστόχαστο ερώτημα «άμα πρυτανεύει το ‘Έργο ή η Ζωή» η καταφατική απάντησή του ήταν «και βέβαια, η Ζωή».

Αυτό δίδαξε με τον τρόπο που έζησε στα 3 παιδιά του. «Η Τέχνη της Ζωής», ως νεοσύστατη μη κερδοσκοπική εταιρεία, ξεκίνησε τη δράση της συνεισφέροντας σε ιδρύματα και οργανισμούς που είχαν ανάγκη την υποστήριξή της για να συνεχίσουν το σημαντικό τους έργο (π.χ. Ανθρώπινοι Άνθρωποι, ΗopeGenesis, Creaid, Life Action Trust, Ενορία Αγ. Αθανασίου Πολυδρόσου, πρόγραμμα Διατροφή κ.τ.λ.).

Βασικός σκοπός της «Τέχνης της Ζωής» είναι η ενίσχυση της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, καθώς η μία εκ των ιδρυτών διαγνώστηκε με τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου σε νεαρή ηλικία και επιθυμεί να δώσει τη δυνατότητα σε νέες κοπέλες να μην αμελούν τον προληπτικό έλεγχο.

Επιπλέον, στόχος της είναι η χορήγηση υποτροφιών στη μνήμη του «Ηλία Γ. Μπαρμπαλιά» για προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές στην αρχιτεκτονική σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και του εσωτερικού. Τέλος, επιδιώκει να συνεισφέρει στη βελτίωση των δημόσιων χώρων και της ιατρικής περίθαλψης του χωριού Μαγούλα Τεγέας που είναι ο τόπος καταγωγής της μητέρας του Ηλία Γ. Μπαρμπαλιά. Πέρα των ανωτέρω, «η Τέχνη της Ζωής» σκοπεύει να ευαισθητοποιηθεί σε όλες τις πτυχές των αυξανόμενων καθημερινών αναγκών συμβάλλοντας ουσιαστικά και οργανωμένα.

INFO
Αγίας Γλυκερίας 7, Γαλάτσι 11147
T: 210 2131300, 01, 02
F: 210 2927416
Μ: 6936940838
W: www.artoflife.gr
E: info@artoflife.gr