Οι ομάδες που θα δώσουν μεγάλες μάχες στο Wings For Life (μπορείς κι εσύ)

H συμμετοχή ομάδων στο φετινό Wings for Life World Run είναι δυνατή και μπορείς να βρεις κι εσύ μια εικονική ομάδα που σου ταιριάζει.

Πάρε μέρος στο Wings for Life World Run που θα γίνει στις 9 Μαΐου 2021 μέσω του app run που θα βρεις εδώ Να συνδεθούμε μαζί για έναν καλό σκοπό είναι η βασική φιλοσοφία αυτού του αγώνα τρεξίματος ‘γι’ αυτούς που δεν μπορούν να τρέξουν’ και καθώς μπορείς να τρέξεις για τον εαυτό σου μέσω του Wings for Life World Run App, θα μπορούσες να το κάνεις με μια εικονική ομάδα προκειμένου να αυξηθεί η ευχαρίστηση και να αποκτήσεις πιο δυνατό κίνητρο.Ήδη πάνω από 2.000 ομάδες ετοιμάζονται -και είτε είναι μικρές είτε μεγάλες, στόχος τους είναι να εντυπωσιάσουν στις 9 Μαΐου. Με την βοήθεια της εφαρμογής (App) μπορείς να συνδεθείς με μια ομάδα που έχει έδρα στην αυλή σου, αλλά και στην άλλη άκρη του κόσμου. Οπότε πρέπει να αποφασίσεις ποιο είναι το στυλ σου.

Μεγάλα νούμερα

Ακόμη κι αν λαχταράς να πετύχεις μια εντυπωσιακή επίδοση, υπάρχει κάποια ομάδα που σε περιμένει. Πάρε για παράδειγμα την ομάδα Run with the Flow της οποίας ηγείται ο Γερμανός δρομέας μεγάλων αποστάσεων, ο Florian Neuschwander. Οι αθλητές σε αυτή τη ομάδα φιλοδοξούν να κερδίσουν την κατηγορία απόστασης για ομάδες για έκτη συνεχόμενη φορά, ενώ από το 2016 έχουν ήδη φορτώσει στο σύνολο 106.551 χιλιόμετρα.

Ο Florian Neuschwander στο Wings for Life World Run
Ο Florian Neuschwander στο Wings for Life World Run© FLO HAGENA FOR WINGS FOR LIFE WORLD RUN

Παράλληλα οι πιο ομάδες που κατάφεραν να μαζέψουν τα περισσότερα χρήματα το 2020, Team Red Bull ΗΠΑ & Καναδά φιλοδοξούν να αυξήσουν το ποσό στα 100.000$ για φέτος. Μέχρι στιγμή έχουν πάνω από 1.800 μέλη και φιλοδοξούν να φτάσουν ακόμη περισσότερα.

Μεγάλα κέφια

Η ομάδα On the Move είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο διασκεδαστικές, τρελές και αναγνωρίσιμες ομάδες στην Πολωνία. Έχουν πολλές ομαδικές δραστηριότητες και φιλοδοξούν να διασκεδάσουν και να περάσουν καλά διεκδικώντας διακρίσεις σε όλες τις κατηγορίες, ακόμη και για τον τίτλο του πιο αργού αθλητή. Όπως υποστηρίζουν: “εάν ψάχνεις για καινούριους φίλους, ενδιαφέροντες ανθρώπους και cool συναισθήματα, αυτή η ομάδα είναι για σένα!”

Μεγάλα ονόματα

Θες να τρέξεις μαζί με τον ήρωα σου; Τόσο κορυφαίοι αθλητές, όσο και celebrities ηγούνται ομάδων στις οποίες μπορείς να συμμετέχεις και να τρέξεις μαζί τους απ’ όπου κι αν είσαι. Για παράδειγμα δύο μεγάλα αστέρια του αθλητισμού στη Αυστρία, ο παίκτης χόκεϊ επί πάγου, ο Thomas Raffl και ο πρώην ποδοσφαιριστής Wolfgang “Kowalski” Mair, έχουν δημιουργήσει την ομάδα Raffl/Kowalski. Όποιος αθλητής συμμετάσχει μαζί τους και το δηλώσει μέχρι τις 21 Απριλίου θα έχει την δυνατότητα να λάβει ένα jersey με θέμα το Wing for Life το οποίο έχει σχεδιάσει ο Mair και το φορούν ο Raffl και άλλοι παίκτες της EC Red Bull Salzburg.

Μεγάλη προετοιμασία

Ένα ακόμη πλεονέκτημα που μπορεί να έχεις αν συμμετάσχεις με κάποια ομάδα είναι ότι θα έχεις υποστήριξη κατά την διάρκεια της προπόνησης σου. Ο μεγάλος συνεργάτης του Wings for Life World Run, η Suunto, όχι μόνο έχει κατασκευάσει δύο ρολόγια με εικονικό αυτοκινητάκι να σε κυνηγά για την σωστή σου προπόνηση, αλλά έχουν στήσει και την ομάδα της Suunto. Επίσης ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων από τη Νότια Αφρική, ο Ryan Sandes, του οποία η προετοιμασία είναι επική, θα είναι ο αρχηγός αυτής της ομάδας.Ο Σουηδός αναβάτης slopestyle, ο φοβερός Emil Johansson και ο Αυστριακός πιλότος paragliding, ο Paul Guschlbauer, θα αγωνιστούν με την ίδια ομάδα, δίπλα στους εργαζόμενους στην Suunto

Μεγάλο σεβασμό

Η #TeamEuroSpine δημιουργήθηκε από την Spine Society of Europe και περιλαμβάνει τον μεγαλύτερο αριθμό ειδικών στην σπονδυλική στήλη και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Για να συμμετάσχεις όμως με αυτή την ομάδα δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυία στην ιατροφαρμακευτική -ούτε καν Ευρωπαίος- και μπορείς να αγωνιστείς μαζί τους. Όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζουν, “Θέλουμε να βοηθήσουμε ώστε να μειωθεί η άγνοια γι΄αυτή την σημαντική φιλανθρωπική κίνηση… και να φέρουμε κοντά μας όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε.

Αυτό το World Run είναι μια πρόκληση την οποία επέλεξα για το μήνυμα που προβάλει και την δυναμική τηςVanessa Navas-Lierse

Μεγάλο κίνητρο

Πολλές ομάδες αντλούν την έμπνευση τους από διάφορα στοιχεία. Για παράδειγμα η Vanesa Navas-Lierse από την Βενεζουέλα μπορεί να “μισεί” το τρέξιμο, αλλά ανακάλυψε το #ICANMOVE για τον αδερφό της Cesar, ο οποίος σπούδασε μηχανολογία όμως έμεινε παράλυτος από τον λαιμό και κάτω και κατάφερε να χτίσει μια καριέρα γύρω από το digital animation. “Προσπαθεί πάντα να βελτιώνεται, πιέζει τα όρια του, μάχεται για αυτά που αγαπά και ακολουθεί τα όνειρα του. Αφού λοιπόν μπορεί αυτός, μπορούμε κι εμείς,” υποστηρίζει η Vanesa. “Αυτό το World Run είναι μια πρόκληση την οποία επέλεξα για το μήνυμα που προβάλει και την δυναμική της. Υποστηρίζει τις έρευνες για την σπονδυλική στήλη και παράλληλα δίνει την ευκαιρία σε όλους τους ανθρώπους του πλανήτη να πιέσουν τα όρια του και να πετύχουν κάτι πραγματικά μεγάλο!”Καθώς το 100% των χρημάτων από τις συμμετοχές και τις δωρεές πηγαίνει απ’ ευθείας στην έρευνα για την σπονδυλική στήλη, η ομάδα με την οποία θα συμμετάσχεις δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη ή να κάνει μεγάλα πράγματα. Μπορείς να επισκεφθείς το website Wings for Life World Run και να εγγραφείς σε κάποια ομάδα ή να δημιουργήσεις την δική σου! Θα βρεις την εφαρμογή εδώ.

https://www.redbull.com/int-en/event-series/wings-for-life-world-run

Πηγή: redbull.com