ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΛΙΒΕΙΟ Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

Επιβράβευση της προσπάθειας και του φιλανθρωπικού έργου του Σελίβειου Γηροκομείου Μεσολογγίου, αποτέλεσε η διάκρισή του από την Ακαδημία Αθηνών. 

Η βράβευση ανακοινώθηκε πριν από μερικές ημέρες κατά τη Διαδικτυακή Πανηγυρική Συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών για τον εορτασμό της 200ής επετείου από την Εθνική Παλιγγενεσία, με την παρουσία του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, Καθηγητή Λουκά Χριστοφόρου. Μετά τον πανηγυρικό λόγο με θέμα: «Η Διπλωματία στην Υπηρεσία της Πατρίδος», που εκφώνησε ο Ακαδημαϊκός Καθηγητής Εμμανουήλ Ρούκουνας, ο Γενικός Γραμματέας Καθηγητής Χρήστος Ζερεφός ανακοίνωσε τις εγκριθείσες από την Ολομέλεια της Ακαδημίας Αθηνών προτάσεις Ακαδημαϊκών για βράβευση του έτους 2020.

Μεταξύ αυτών ήταν και η απονομή στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου για το πολύτιμο φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο. Η διάκριση αυτή αποτελεί, μια ακόμη αναγνώριση του πολυδιάστατου κοινωνικού έργου που επιτελείται από το Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου. Ενός έργου που αντανακλά στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς στη δομή φιλοξενούνται ηλικιωμένοι όχι μόνο από το Μεσολόγγι. Η απονομή του βραβείου θα γίνει σε ειδική ανοιχτή εκδήλωση της Ακαδημίας Αθηνών μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, λόγω της πανδημίας

«Το «Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών» είναι για εμάς, μια αναγνώριση της συστηματικής και μεθοδικής προσπάθειας που καταβάλουμε, ώστε να παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους φιλοξενούμενους μας. Έρχεται, μάλιστα, σε μια χρονική στιγμή που με τις προσπάθειές μας καταφέραμε, να ξεπεράσουμε, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, τις δυσκολίες και τους κινδύνους της πανδημίας», τονίστηκε χαρακτηριστικά από την Διεύθυνση του Σελίβειου, που απηύθυνε τις θερμές ευχαριστίες της στα μέλη της Ολομέλειας της Ακαδημίας Αθηνών «για την έμπρακτη, εκ μέρους τους, αναγνώριση του έργου μας και θέλουμε να τονίσουμε, ότι έτσι θα συνεχίσουμε. Για εμάς κύριος προσανατολισμός μας είναι η προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Πηγή: aixmi-news.gr