Καθάρισαν το γήπεδο κοντά στην Ολυμπιάδα Κομοτηνής με την βοήθεια μαθητών

Μάζεψαν 14 σακούλες σκουπιδιών και φύτεψαν 5 δένδρα

Οι Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής ξανά χτύπησαν για ακόμα μια φορά στην πόλη της Κομοτηνής με μια όμορφη εθελοντική δράση! Αυτήν την φορά μέλη της ομάδας πραγματοποίησαν καθαρισμό στο γήπεδο που βρίσκεται δίπλα στην Ολυμπιάδα  Κομοτηνής και μάλιστα φύτεψαν και δέντρα όπως έχουν  κάνει και άλλη φορά στο παρελθόν.

Με την συμμετοχή 8 εθελοντών από τους οποίους οι 3 ήταν μαθητές μάζεψαν 14 σακούλες σκουπίδια.

«Μιλήσαμε για την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος, την καταστροφή που δέχεται ο πλανήτης από τα σκουπίδια, το πως τα άγρια ζώα παγιδεύονται και πεθαίνουν από τις ανθρώπινα απορρίμματα και το πως πολλά από αυτά καταλήγουν και στο δικό μας στομάχι. Εξωτερικά του γηπέδου, στους χώρους πρασίνου φυτέψαμε και 5 δεντράκια της ελληνικής χλωρίδας: μελικουκιά, κουτσουπιά, φράξο και όρνο», αναφέρει σε σχετική της ανάρτηση η ομάδα.

Μετά το πέρας της παρέμβασης η ομάδα πήγε λίγο πιο κάτω, στον ποταμό Βοσβόζη έναν βιότοπο μοναδικής ομορφιάς «για να δούμε το θέαμα με τα μπάζα, τα σκουπίδια και τις βρωμιές που πετάνε πολλοί Κομοτηναίοι κάθε χρόνο. Η τραγική αυτή κατάσταση αποτελεί ντροπή για την πόλη μας.

Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν στο άμεσο μέλλον και όπως προαναγγείλαμε θα εμπλουτιστούν», επισημαίνεται στην ανάρτηση.  

Πηγή: xronos.gr