Ενωσαν δυνάμεις για καλό σκοπό

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποίησε το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου Βόλου

Συγκινητική η ανταπόκριση των Βολιωτών στο κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία, που απηύθυναν από κοινού τα τοπικά τμήματα Αγριάς, Βόλου και Νέας Ιωνίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, με περισσότερες από 25 φιάλες να έχουν συγκεντρωθεί.

Εφαρμόζοντας έμπρακτα για μια ακόμα φορά έναν από τους τρεις άξονες του Οδηγικού Παιδαγωγικού Προγράμματος, την κοινωνική συμμετοχή και προσφορά, οι οδηγοί της Αγριάς, του Βόλου και της Νέας Ιωνίας διοργάνωσαν χθες εθελοντική αιμοδοσία με την κινητή μονάδα αιμοληψίας του Νοσοκομείου Βόλου, στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στον Βόλο.

Την ικανοποίησή της εξέφρασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος του τοπικού τμήματος Οδηγισμού Βόλου, Κατερίνα Τριανταφύλλου, υπογραμμίζοντας ότι μετά τη μεγάλη ανταπόκριση που σημειώθηκε, σκέψη και στόχος των διοργανωτών, είναι να θεσμοθετήσουν την συγκεκριμένη κοινή προσπάθεια.

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού με βάση τις έννοιες του εθελοντισμού, της κοινωνικής προσφοράς και της ενεργού συμμετοχής συνεργάζεται, στο μεταξύ, με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και συμβάλλει στην προσπάθεια ανάδειξης της εθελοντικής αιμοδοσίας σε στάση ζωής και σε ανώτατη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης.

Τα Τοπικά Τμήματα Αγριάς, Βόλου και Νέας Ιωνίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού συμμετέχουν στην κοινή αυτή προσπάθεια, ενισχύοντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, με δεκάδες Βολιώτες και μέλη της οδηγικής οικογένειας, να συνδράμουν την προσπάθεια.

Πηγή: taxydromos.gr