Το Ταμείο «Πίστη» θα χορηγήσει υποτροφίες για ακαδημαϊκή αριστεία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Το γνωστό Ταμείο «Πίστη: Για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό», με ειδικό ανακοινωθέν του πληροφορεί τους ενδιαφερομένους φοιτητές και φοιτήτριες ελληνικής καταγωγής ότι επίκειται να χορηγήσει υποτροφίες για ακαδημαϊκή αριστεία. Οσοι ενδιαφέρονται μπορούν να λάβουν τη σχετική αίτηση από την Ιστοσελίδα της Οργάνωσης ως εξής: thefaithendowment.org/scholarships.

Οι αιτούντες πρέπει απαραιτήτως να είναι ενεργά μέλη της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας, τελειόφοιτοι Λυκείου και να έχουν γίνει δεκτοί σε αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών για το ερχόμενο Φθινόπωρο. Το ποσό της υποτροφίας μπορεί να ανέλθει στις $10.000. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 21η Ιουνίου 2021.

Κατά τα παρελθόντα 17 έτη το Ταμείο «Πίστη» χορηγεί υποτροφίες στους αριστείς της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας οι οποίοι υπόσχονται πολλά ως Ελληνοαμερικανοί ηγέτες που ενσαρκώνουν την ακαδημαϊκή διανόηση και επίτευξη που έχει κληροδοτηθεί από τους Ελληνες προγόνους τους και το εξέχον πνεύμα προσφοράς στην Κοινότητα καθώς και υψηλή κοινωνική αγωγή ως πολίτες των ΗΠΑ σε συνδυασμό με τις Ελληνικές Ορθόδοξες Χριστιανικές αξίες.

Η Ιωάννα Παπαϊωάννου η οποία έλαβε την υποτροφία της «Πίστης» το έτος 2020 και η οποία σπουδάζει Βιοχημεία στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας και εκπαιδεύεται στο Παιδικό Εργαστήριο Παιδικής Ογκολογίας του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας, είπε πως «το Ταμείο ‘Πίστη’ είναι ένας συλλέκτης των καλύτερων νέων μυαλών εντός της Ελληνικής Κοινότητας και δίνει τη δυνατότητα σε νέους Ελληνες ηγέτες να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον για να επιτύχουν, προωθώντας την ανάπτυξη και τα επιτεύγματα των μελών του να επιτύχουν τις απόλυτες δυνατότητες τους».

Εθνικός Κήρυξ

Οι νέοι και νέες που έλαβαν υποτροφίες για ακαδημαϊκή αριστεία από το Ταμείο “ΠΙΣΤΗ: Για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία”. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ FAITH

Οι αποδέκτες της υποτροφίας της «Πίστης» για ακαδημαϊκή αριστεία θα συμμετάσχουν σ’ ένα δίκτυο 500 και πλέον νέων ηγετών ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίοι παίζουν καθοριστικό ρόλο στις εκκλησίες, τις κοινότητες και τα σχολεία τους.

Ο Πίτερ Ιορδανίδης, ο οποίος έλαβε την υποτροφία του Ταμείου «Πίστη» το έτος 2020 και ο οποίος σπουδάζει Βιοχημεία και Ελληνικές Σπουδές στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο (Ohio State University) δήλωσε πως «η αφοσίωση του Ταμείου ‘Πίστη’ στην υποστήριξη της Ανώτατης Παιδείας είναι αληθινά αξιοθαύμαστη. Ως επιστήμων που έλαβε την υποτροφία της ‘Πίστης’ είμαι ευγνώμων να είμαι μέρος αυτής της στρατιάς των έξοχων Ελληνοαμερικανών φοιτητών».

Υπογραμμίζεται ότι όλες οι αιτήσεις πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικώς και να έχουν σφραγισθεί μέχρι τις 21 Ιουνίου 2021 ενώ οι λήπτες των υποτροφιών θα ανακοινωθούν τον Αύγουστο.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@thefaithendoewment.org ή στην ιστοσελίδα www.thefaithendowment.org

Πηγή: ekirikas.com