Οι ραδιοερασιτέχνες της Λέσβου

Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Νήσου Λέσβου με έδρα τη Μυτιλήνη σύμφωνα με το  καταστατικό έχει ως σκοπούς την προβολή της Νήσου Λέσβου, μέσω του ραδιοερασιτεχνισμού, την ανάπτυξη του στη Νήσο Λέσβο και την πραγματοποίηση πολιτιστικών δράσεων.

Ο Ραδιοερασιτεχνισμός ( Radioamateur) είναι μία ενασχόληση με την τέχνη και την τεχνική των ραδιοεπικοινωνιών, η οποία έχει σκοπό την αυτοδιδασκαλία, τη δημιουργία παγκόσμιας φίλιας και την κοινωνική προσφορά με πολλούς τρόπους μεταξύ των οποίων τη παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης (μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας). Οι ραδιοερασιτέχνες δεν κάνουν μεταδόσεις όπως αυτές του ραδιοφώνου και δεν σχετίζονται με το πειρατικό ραδιόφωνο ή τους χρήστες της Μπάντας Πολιτών. Η χρήση της λέξης ραδιοερασιτέχνης, δεν έχει κάποια σχέση με τις δυνατότητες του χρήστη, αφού οι περισσότεροι από αυτούς έχουν πολλές γνώσεις πάνω στο θέμα, αλλά με τον σκοπό του ραδιοερασιτεχνισμού, ο οποίος δεν είναι η εκμετάλλευση των ραδιοεπικοινωνιών για εμπορικούς λόγους, αλλά για αυτοδιδασκαλία, έρευνα, ψυχαγωγία και προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο.

«Τα μέλη του ΣΥΡΑΛ πτυχιούχοι ραδιοερασιτέχνες κάνουμε το χόμπι μας ατομικά, ομαδικά, συλλογικά, και συχνά πραγματοποιούμε εκπαιδεύσεις, ενημερωτικές δράσεις, σεμινάρια, δωρεάν μαθήματα υποψηφίων ραδιοερασιτεχνών κά ενώ με τις ραδιοερασιτεχνικές δραστηριότητές μας επιδιώκουμε να προβάλλουμε (σύμφωνα με τα στοιχεία της IARU σήμερα σε όλο τον κόσμο οι radioamateurs είναι πάνω από 3 εκ) παγκοσμίως, το νησί μας τη Λέσβο και τις ομορφιές του».  

Σημειώνεται ότι η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού είναι η 18ηΑπριλίου.

Πηγή: emprosnet.gr