Θέρμο – «Άγ. Στέφανος, ο Γηροκόμος»: Μια κοινωνική δομή αλληλεγγύης και προσφοράς

Μια σημαντική δράση υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας ξεκίνησε να υλοποιεί εδώ και δεκατρία χρόνια ο εφημέριος του Αγίου Δημητρίου Θέρμου, ιερέας Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος. Μπορεί οι περισσότεροι στην Αιτωλοακαρνανία να το αγνοούν, αλλά οι κάτοικοι του Θέρμου είναι υπερήφανοι όχι μόνο για το τόσο σημαντικό έργο αυτού του ιερωμένου, που με συνεχή δουλειά και προσπάθεια καθώς και με την ενίσχυση και την ευαισθησία ολόκληρης της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας, κατάφερε να ιδρύσει και να βάλει σε λειτουργία ένα ίδρυμα, που θα υπηρετεί και θα ανακουφίζει τις ανθρώπινες ανάγκες και τη μοναξιά των ηλικιωμένων τροφίμων του. Ο λόγος για το Γηροκομείο «Άγιος Στέφανος, ο Γηροκόμος», που ήδη στα τελειώματα.

«Όλα στο συγκεκριμένο ίδρυμα», μας είπε ο π. Κωνσταντίνος, «γίνονται από τις μικρές ή και μεγάλες δωρεές των Θέρμιων και των ευαίσθητων που κατοικούν σε όλη την επικράτεια της χώρας και όχι μόνο στο Θέρμο. Πρόσφατα στη στήριξη για την ολοκλήρωση του έργου συνεισφέρουν και οι κοινότητες των Θέρμιων που βρίσκονται στα πέρατα του κόσμου αφού με τρία ταξίδια του στην Αυστραλία τον Καναδά και την Αμερική, οι ομογενείς της Τριχωνίδας πρόσφεραν σημαντική βοήθεια για την συνέχιση και ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων κατασκευών.

Κύριος συμπαραστάτης και βοηθός σε την όλη προσπάθεια είναι ο Δήμος Θέρμου, ο οποίος συμβάλει ανάλογα με τις δυνάμεις του σε αυτή την ουσιαστική κοινωνική υποδομή που σιγά – σιγά παίρνει σάρκα και οστά.

«Ο στόχος για την ολοκλήρωση της προσπάθειας», είπε ο π. Κωνσταντίνος, «ήταν οι οικοδομικές και οι λοιπές εργασίες που τις συνοδεύουν να έχουν ήδη περατωθεί, αλλά η διαδικασία της κρίσης, μας καθυστέρησε αρκετά. Τον τελευταίο καιρό», συνέχισε, «όλες μας οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στην ανατολική πλευρά του ισογείου, η οποία είναι σχεδόν έτοιμη και πληροί όλες τις προϋποθέσεις λειτουργίας. Μόνο η θέρμανση λείπει».

«Όλες οι αγιογραφίες που θα δείτε στις φωτογραφίες», μας είπε ο π. Κωνσταντίνος, «είναι δωρεά μιας κυρίας από την Κρήτη, η οποία επιθυμεί να έρθει στο γηροκομείο το υπόλοιπο της ζωής της, για να το αγιογραφήσει και να διαμένει μόνιμα».

Η ολοκλήρωση όμως αυτού του σημαντικού κοινωνικού έργου για ολόκληρη την Ορεινή Τριχωνίδα θέλει τη στήριξη και την ενίσχυση όλων μας.

Για το λόγο αυτό αν κάποιος επιθυμεί να συνεισφέρει οικονομικά έτσι ώστε να ολοκληρωθεί και το κομμάτι της θέρμανσης που είναι απαραίτητο για την άμεση λειτουργία του συγκροτήματος μπορεί να επικοινωνήσει με τον π. Κωνσταντίνο στο τηλέφωνο: 6982208903. Για την εξεύρεση πόρων προς αυτή την κατεύθυνση έχει ανοιχτεί ειδικός λογαριασμός στην Τράπεζα Πειραιώς με το όνομα «Άγιος Στέφανος ο Γηροκόμος, IBAN: GR 3701712670006267142377304 καθώς και στην Εθνική Τράπεζα: αριθμ. λογαριασμού: 798/296081-85

Πηγή: agriniotimes.gr