ΦΡΟΝΤΙΔΑ – Πανελλήνιος σύλλογος για άτομα με εγκεφαλική παράλυση

Ο Σύλλογος Φροντίδα είναι Πανελλήνιος Σύλλογος, πρόληψης, ενημέρωσης και συμπαράστασης ατόμων με εγκεφαλική παράλυση, νοητική υστέρηση και σύνδρομο down.

Ιδρύθηκε το 2008 στον Πειραιά με σκοπό να προσφέρει κοινωφελές έργο στις οικογένειες που καταφεύγουν στην αναζήτηση βοήθειας λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν.

Ο Σύλλογος Φροντίδα είναι αναγνωρισμένο ως φιλανθρωπικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, πιστοποιημένο από το υπουργείο υγείας και από το πρωτοδικείο με αριθ. 7483/2008.

Διοικείται από 7μελές διοικητικό συμβούλιο και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την Νομαρχία Πειραιά.

Δραστηριοποιείται κυρίως στην περιοχή της Αττικής και απευθύνεται σε όλη την Ελλάδα.

Ο Σύλλογος μας πιστεύει ότι το πολιτιστικό επίπεδο μιας κοινωνίας αναδεικνύεται σε σημαντικό βαθμό από τον τρόπο που αντιμετωπίζει, όσα μέλη της διαφέρουν ή μειονεκτούν. Οι συμπολίτες μας με αναπηρία δεν παύουν να αποτελούν φορείς προσωπικής ελευθερίας, αξιοπρέπειας και δημιουργικότητας. Τα άτομα με αναπηρία έχουν μεν ειδικές ανάγκες, όμως διαθέτουν ασφαλείς και ειδικές δυνατότητες, τις οποίες αναπτύσσουν με αξιοθαύμαστο τρόπο, τους μηχανισμούς αναπλήρωσης. Τα άτομα με αναπηρία δεν είναι ούτε κοινωνικοί παραβάτες, ούτε απόβλητοι, αλλά άνθρωποι που αποκλίνουν από έναν ιδεατό τύπο “μέσου ανθρώπου”. Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε προκατάληψη, κοινωνική ανισότητα, στάση απόρριψης και εμπαιγμού, απέναντι στα άτοµα με αναπηρία, κοντά όμως στην ανάδειξη και στήριξη των αυτονόητων ανθρώπινων δικαιωμάτων τους, την μόρφωση, την υγεία, την εργασία, τη ζωή.

Τι κάνουμε

Ο Σύλλογος Φροντίδα παρέχει:

Πρόληψη – ενημέρωση
Κοινωνική υποστήριξη & αποκατάσταση
Ψυχολογική υποστήριξη
Ιατρική υποστήριξη
Φυσικοθεραπεία
Εργοθεραπεία
Λογοθεραπεία
Υλική υποστήριξη
Από το 2008 που ιδρύθηκε έως και σήμερα:

«Υιοθετεί» οικογένειες, εστιάζεται στα «παιδιά» με ειδικές ικανότητες – μέλη τους και συνεισφέρει ποικιλοτρόπως στα πλαίσια της ανιδιοτελούς προσφοράς στον συνάνθρωπο, που έχει ανάγκη από βοήθεια.

Έχει δημιουργήσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο, που προσφέρει δωρεάν είδη πρώτης ανάγκης –τρόφιμα, βρεφικά είδη, είδη ατομικής υγιεινής κ.α.- στους συνανθρώπους που φροντίζει.
Συνεργάζεται με ειδικούς επιστήμονες από τον χώρο της υγείας και διαμεσολαβεί, ώστε οι συνάνθρωποί μας να απολαμβάνουν ένα καλύτερο και πιο αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.
Διαμεσολαβεί και εγγυάται για την φιλοξενία οικογενειών από την επαρχία, ώστε οι ασθενείς να μπορέσουν να προβούν σε εξετάσεις, χειρουργεία ή θεραπείες που απαιτούνται για την αποκατάστασή τους.

Συμμετέχει σε ποσοστό ή αναλαμβάνει εξολοκλήρου οικονομικές χορηγίες σε περιπτώσεις θεραπειών ή αγοράς φαρμάκων, για συνανθρώπους μας με ειδικές δυνατότητες και χαμηλό βιοτικό επίπεδο.
Τους ενημερώνει για τα δικαιώματά τους, τους υποστηρίζει σε περιπτώσεις έκδοσης βιβλιαρίων ή στις ανάλογες ενέργειές τους πιστοποίησης και ελέγχου από τις αρμόδιες επιτροπές.

Συμμετέχει σε ποσοστό ή αναλαμβάνει εξολοκλήρου οικονομικές χορηγίες σε περιπτώσεις προώθησης του Ειδικού Αθλητισμού της χώρας μας.
Συμμετέχει ως Σύλλογος σε αθλητικές δραστηριότητες και προωθεί τον Ειδικό Αθλητισμό.
Διοργανώνει ενημερωτικές Ημερίδες / σεμινάρια / διαλέξεις… για την ενημέρωση και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων μας.
Συντονίζει και συμμετέχει σε δράσεις, προωθώντας τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη.

INFO

Δραγούμη Ίωνος 5,Τ.Κ. 18233, Αγ.Ι. Ρέντης
Τηλ. 210 4908631
Fax: 211 7205287

info@frodida.gr

www.frodida.gr