Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη τραγούδησε για την «Ελπίδα» στο κατάμεστο Ηρώδειο

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη τραγούδησε για την «Ελπίδα»

Μία συγκλονιστική συναυλία, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου,  αφιερωμένη στα παιδιά της «Ελπίδας», και τίτλο «Ταξιδεύοντας με την Ελπίδα», έδωσε η μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Ηρώδειο, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη κατάφερε, με την μαγική φωνή της, να μετατρέψει την σκηνή του Ηρωδείου σε ένα μεγάλο καράβι που ταξίδεψε το κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς ερμήνευσε τραγούδια στα κινέζικα, τα σουαχίλι, τα αρμένικα, τα γαλλικά αλλά και τα ισπανικά, τα αγγλικά και τα ιταλικά.  Τα τραγούδια αυτά η Άλκηστις Πρωτοψάλτη τα έχει τραγουδήσει «τιμής ένεκεν» στις εμφανίσεις που έχει κάνει στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου. 

Το «παρών» στη συναυλία έδωσαν, ανάμεσα σε άλλους, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Εύη, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, με τον σύζυγό της Ανδρέα Τσούνη, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου Αρχιμανδρίτης Σιλουανός Ιωάννης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, με την σύζυγό του Δέσποινα, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με την σύζυγό του Αδαμαντία, η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή» Μαρία Γιαννίρη, και ο Γιώργος Ι. Βαρδινογιάννης.

Μετά την συναυλία η κα Βαρδινογιάννη συνεχάρη και ευχαρίστησε την Άλκηστη Πρωτοψάλτη στα παρασκήνια, λέγοντας της: «Ήταν μία μοναδική συναυλία που αποδεικνύει την αγάπη σου για τα παιδιά μας.  Από σήμερα, στην καρδιά όλων μας, δεν είσαι μόνο ”Καλλιτέχνης για την Ελπίδα”, αλλά ο ”Άγγελός μας”».

Σύμφωνα με την naftemporiki.gr σημαντικός αρωγός και συμπαραστάτης στην διοργάνωση της συναυλίας ήταν η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή».