Μπράβο στους εθελοντές! Συγκεντρώνουν τρόφιμα και δώρα ενόψει Πάσχα – Πράξη αγάπης

Με το Πάσχα να είναι προ των πυλών, οι εθελοντικές οργανώσεις του νησιού μας, ρίχνουν το βάρος στην στήριξη οικογενειών που το έχουν πραγματικά ανάγκη αυτές τις δύσκολες εποχές. Συγκεντρώνοντας τρόφιμα, δώρα, γλυκίσματα, ακόμη και δωροεπιταγές θα βρεθούν στο πλευρό των συνανθρώπων μας.
Σημαντικές δράσεις κάνει το «Στηρίζω Ζάκυνθος» και η Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου που προσπαθούν ήδη να βοηθήσουν οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η Γεωργία Σαρακίνη, πρόεδρος στο «Στηρίζω Ζάκυνθος» αναφέρθηκε στον αγώνα που γίνεται να μαζευτούν χρήματα για να στηριχθούν οι συμπολίτες μας. «Κάνουμε αγώνα για να δώσουμε λαμπάδες και να μαζευτούν χρήματα για να συγκεντρώσουμε όσα περισσότερα πράγματα μπορούμε. Κρέας, τρόφιμα, αυγά, τσουρέκια και κουλούρια και ότι άλλο μπορούμε για το Πάσχα. Είναι κάτι που κάνουμε κάθε μήνα, αλλά τώρα ακόμα περισσότερο, λόγω των γιορτών».
Το μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Ζακύνθου, Διονύσης Νικολόπουλος σημείωσε από την πλευρά του ότι κάθε χρόνο στηρίζονται πάνω από 30 οικογένειες που έχουν σοβαρό πρόβλημα. «Εμείς έχουμε κοντά μας περίπου 30 οικογένειες. Έχουμε αναλάβει και θα τους παρέχουμε κρέας και άλλα τρόφιμα. Εμείς επειδή δεν έχουμε αποθηκευτικούς χώρους για να μεταφέρουμε πράγματα κάναμε αίτηση σε φίλους της ομάδας μας να πάνε στο σούπερ μάρκετ και να αγοράσουν δωροεπιταγές. Και από Μεγάλη Δευτέρα θα ξεκινήσουμε να μοιράζουμε για να πάει ο κόσμος, να προμηθεύεται ότι χρειάζεται.

Το «Στηρίζω Ζάκυνθος» βοηθάει πάνω από 80 οικογένειες στο νησί μας, με την κ. Σαρακίνη να τονίζει ότι λόγω της πανδημίας και της αβεβαιότητας για τη νέα τουριστική σεζόν τα πράγματα έχουν χειροτερέψει. «Οι οικογένειες χρειάζονται περισσότερη βοήθεια γιατί δεν ξέρουν πότε θα υπάρξει εργασία. Είναι πολύ μετέωρη η κατάσταση και δεν υπάρχει εποχιακή απασχόληση που μπορούν να κάνουν για να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο. Υπάρχει μεγάλη δυσκολία και για αυτό φτιάξαμε τις λαμπάδες προς πώληση σε μια συμβολική τιμή για να στηρίξουμε τις οικογένειες». Μάλιστα η πρόεδρος του «Στηρίζω Ζάκυνθος» επισήμανε ότι έχει πέσει μεγάλο βάρος στις οικογένειες με μικρά παιδιά, που είναι αρκετές. «Μέρα με τη μέρα έχουμε περισσότερες οικογένειες που έρχονται και ζητούν βοήθεια. Τρεις φορές έχουμε δώσει πάνες, κούνια, καρότσι και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί και προσφέρει ο κόσμος. Έχουμε πάνω από 80 οικογένειες που στηρίζουμε και προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Από την πλευρά του, ο Διονύσης Νικολόπουλος, σημείωσε: «Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Δεν λιγοστεύουν οι οικογένειες που έχουν ανάγκη, αλλά περισσεύουν. Και πάντα ρωτάμε αν υπάρχουν και άλλες οικογένειες που έχουν πρόβλημα για να καλύψουμε κάποιες ανάγκες». Μάλιστα ο κ. Νικολόπουλος σημείωσε ότι η Εθελοντική Ομάδα προσπαθεί να δώσει και δώρα και στα παιδιά ενόψει Πάσχα. «Από εκεί και πέρα σε όλες αυτές οι οικογένειες που έχουν παιδιά θα δοθούν και τα ανάλογα πασχαλινά αυγά που μαζεύουμε ήδη και μαζί θα δώσουμε και λαμπάδες. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που κάνουμε αυτή τη δράση».
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί μία ακόμα ξεχωριστή δράση. Με πρωτοβουλία της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Κήρυκα και εθελοντών της περιοχής θα στολιστεί η πλατεία με χειροποίητες πασχαλινές κατασκευές. Αυτή η δράση γίνεται σε συνεργασία και με την Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου που στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Ανάλογος πασχαλινός στολισμός θα γίνει και σε άλλα σημεία στην πόλη.

Πηγή: imerazante.gr