Το πρώτο υπνωτήριο για άστεγα παιδιά στην Αθήνα

Ξεκινάει η πιλοτική λειτουργία του ειδικού χώρου για ανήλικα χωρίς στέγη ή προσωρινή φιλοξενία

Η ΜΕΤΑδραση, σε συνεργασία με σημαντικά ιδρύματα, αλλά και με την συμβολή του Δήμου Αθηναίων και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, δημιούργησε, όπως ανακοίνωσε, το πρώτο υπνωτήριο για άστεγους ανήλικους.

Πρόκειται για ένα πρωτοπόρο εγχείρημα σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το πρώτο υπνωτήριο για άστεγα παιδιά στην Αθήνα

Το Υπνωτήριο ξεκινάει την πιλοτική του λειτουργία αρχικά για την φιλοξενία εξήντα παιδιών, και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έως εκατό άστεγους ανήλικους. Στο Υπνωτήριο τα παιδιά θα μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες προσωπικής υγιεινής, να πλένουν τα ρούχα τους, να τρώνε και να κοιμούνται.

Το πρώτο υπνωτήριο για άστεγα παιδιά στην Αθήνα

«Σε συνδυασμό με το Κέντρο Ημέρας και την Κινητή Μονάδα εντοπισμού και στήριξης της ΜΕΤΑδρασης, τα άστεγα παιδιά αποκτούν ένα προσωρινό ασφαλές πλαίσιο προστασίας που τους προσφέρει τη στήριξη που χρειάζονται για να βγουν από το αδιέξοδο της αστεγίας και ό,τι αυτή συνεπάγεται. Τα έξοδα λειτουργίας του Υπνωτηρίου καλύπτει η ΜΕΤΑδραση με ίδιους πόρους, αξιοποιώντας μέρος του ανθρωπιστικού βραβείου του Ιδρύματος Conrad N. Hilton» τονίζεται.

Το πρώτο υπνωτήριο για άστεγα παιδιά στην Αθήνα

Εκτός από τα ασυνόδευτα άστεγα παιδιά, το Υπνωτήριο θα είναι ανοιχτό για να στηρίξει και περιπτώσεις παιδιών οικογενειών που, εξαιτίας έκτακτων συνθηκών, μένουν μόνα τους, χωρίς κανένα οικογενειακό περιβάλλον για να τα φιλοξενήσει προσωρινά.

«Αναμένουμε η Πολιτεία να σταθεί δίπλα μας σε αυτή μας την προσπάθεια και το Υπνωτήριο να αποτελέσει πρότυπο για τη δημιουργία και άλλων τέτοιων υπνωτηρίων σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όπου παρατηρούνται τα ίδια προβλήματα με τα άστεγα παιδιά», δηλώνει η Πρόεδρος της ΜΕΤΑδρασης, Λώρα Παππά.

Πηγή: lifo.gr