Οι Γενικοί Γραμματείς Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γεώργιος Σταμάτης και Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, κα Αλεξάνδρα Σδούκου επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο

Οι Γενικοί Γραμματείς Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γεώργιος Σταμάτης και Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, κα Αλεξάνδρα Σδούκου επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον ενημέρωσαν σε θέματα των αρμοδιοτήτων τους.

Η κα Σδούκου ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για θέματα ενεργειακής φτώχειας, για το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης «εξοικονομώ –αυτονομώ», καθώς και για την πορεία της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα.

Ο κ. Σταμάτης, από την πλευρά του ενημέρωσε για τη νέα εθνική στρατηγική για την κοινωνική ένταξη καθώς και για τις πολιτικές που αφορούν τους αστέγους και τους Ρομά.

Οι δύο γενικοί γραμματείς δώρισαν στον Αρχιεπίσκοπο μία εικόνα του Καππαδόκη Ιερομάρτυρα Αγ. Γεωργίου του Νεαπολίτη, καθώς και μία χειροποίητη μολυβοθήκη, φτιαγμένη με πολλή αγάπη και μεράκι από συνανθρώπους μας, που έχουν βιώσει τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό σε ακραίες μορφές και οι οποίοι, στο πλαίσιο του κοινωνικού και περιβαλλοντικού προγράμματος «σχεδίαρτ» (www.shediart.gr) έχουν ενεργοποιηθεί, ενδυναμωθεί και εκπαιδευτεί, ώστε να μεταμορφώνουν το χαρτί από τα απούλητα τεύχη του περιοδικού δρόμου «σχεδία» σε αντικείμενα υψηλής αισθητικής και ποιότητας.

Πηγή: dailypost.gr