Η συγκινητική ιστορία του σεφ που έχασε το μάτι του λόγω του καρκίνου αλλά άνοιξε καφέ για ΑμΕΑ

Διαγνώστηκε για πρώτη φορά με όγκο πίσω από το αριστερό του μάτι στην τρυφερή ηλικία των 2 ετών. Αυτή είναι η συγκινητική ιστορία του.Ήταν ένας εξειδικευμένος σεφ που εγκατέλειψε το όνειρό του μετά την απώλεια της όρασής του από τον καρκίνο. Τώρα, έχει δημιουργήσει την δική του καφετέρια που έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπου ώστε να διευκολύνει άτομα με αναπηρία.

Ο Γκρεγκ Σάναχαν θα ανοίξει τις πόρτες του The Blind Chef Cafe στα δυτικά του Σίδνεϊ, τη Δευτέρα. Κάθε στοιχείο του χώρου, από την υφή των τοίχων και των επιτραπέζιων υπολογιστών έως το χρώμα του δαπέδου και των μαχαιροπήρουνων, σχεδιάστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να βελτιστοποιήσει την εμπειρία ενός πελάτη με αναπηρία.

Δεν υπάρχουν σκάλες άλλα άφθονος χώρος για σκύλους-οδηγούς ή αναπηρικά αμαξίδια. Ο 29χρονος ονειρεύεται να ανοίξει την καφετέρια για τουλάχιστον έξι χρόνια, καθώς αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη δουλειά του ως σεφ όταν διαγνώστηκε με καρκίνο.

Οι χειρουργοί κατάφεραν να αφαιρέσουν τον όγκο, αλλά το οπτικό νεύρο του υπέστη βλάβη κατά τη διαδικασία. Διαγνώστηκε για πρώτη φορά με όγκο πίσω από το αριστερό του μάτι στην τρυφερή ηλικία των 2 ετών. Η ιατρική ομάδα πέρασε χρόνια προσπαθώντας να τον θεραπεύσει πριν λάβει την απόφαση να αφαιρέσει ολόκληρο το μάτι του όταν ήταν πέντε ετών.

Ο Σάναχαν εγκατέλειψε το σχολείο με όνειρα να γίνει σεφ. Εργάστηκε σε χώρους όπως το Bella Vista Hotel και το The Morrison στο Σίδνεϊ. Δυστυχώς όμως η αναπηρία του τον ανάγκασε να σταματήσει την καριέρα του.Πέρασε τον επόμενο χρόνο μαθαίνοντας να περπατάει με την βοήθεια του σκύλου-οδηγού του, τον Ρόκο. 

Γνωρίζει ότι έχει πολλά να χάσει με την επιχείρηση – το σπίτι του είναι η εγγύηση για το δάνειο- αλλά η υποστήριξη που έχει ήδη δείξει η τοπική του κοινότητα είναι ενθαρρυντική.