Ο Δήμος Καβάλας μοιράζει το Πάσχα και παιχνίδια στα παιδιά των δικαιούχων του «Κοινωνικού Παντοπωλείου»

Φαίνεται ότι, το «απόθεμα αλληλεγγύης» του Δήμου Καβάλας δεν είναι αρκετό, για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των δικαιούχων οικογενειών της δομής του «Κοινωνικού Παντοπωλείου». Εκτός από τα τρόφιμα που θα διανεμηθούν για το Πασχαλινό τραπέζι, η δημοτική Αρχή αποφάσισε να «επεκτείνει» την εορταστική προσφορά με παιχνίδια στα παιδιά των οικογενειών. Όχι όλων, αλλά εκείνων με τα χαμηλότερα εισοδήματα. Με την στήριξη του δημάρχου, Θόδωρου Μουριάδη, η ιδέα της συμβούλου του, Στέλλας Αργυρίου, για θέματα ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης, έγινε πράξη με την ονομασία «αγκαλιά αλληλεγγύης».

Η δράση βρίσκεται σε εξέλιξη και όπως ανέφερε ο Λεωνίδας Παππάς, αντιδήμαρχος κοινωνικής πρόνοιας, μοιράστηκαν παιχνίδια στα παιδιά οικογενειών της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων. Ο προϋπολογισμός του Δήμου Καβάλας για τα τρόφιμα του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» είναι συγκεκριμένος. Η προμήθεια των παιχνιδιών γίνεται από τις δωρεές τοπικών επιχειρήσεων και τους δημότες, που μπορούν να προσφέρουν χρηματικά ποσά στα συνεργαζόμενα καταστήματα (παιχνιδιών) στην Καβάλα και τις Κρηνίδες. «Χωρίς τους χορηγούς, δεν θα γινόταν πράξη η δράση αυτή. Επίσης, ευχαριστούμε τους Καβαλιώτες που στηρίζουν την προσπάθεια αυτή», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος.

Στην συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στον κήπο του Δημαρχείου την Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου 2021, μίλησαν ακόμα ο Θ. Μουριάδης και η Στ. Αργυρίου. Ο δήμαρχος επαίνεσε τον αντιδήμαρχο και την ειδική σύμβουλο για την εξαιρετική πρωτοβουλία, τους ευχαρίστησε για την κοινωνική ευαισθησία και επεσήμανε πως στόχος της συγκεκριμένης δράσης, αλλά και εκείνων που θα ακολουθήσουν, είναι και η παροχή ψυχολογικής στήριξης στους πολίτες, που δοκιμάζονται από την παρατεταμένη κρίση της πανδημίας του covid-19.

Η Στ. Αργυρίου είπε ότι νιώθει την δράση ως παιδί της και ότι σκέφτηκε, πρωτίστως, ως γονέας, που θέλει να μην λείψει τίποτα από το παιδί του. Σημείωσε πως ο δήμαρχος Καβάλας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αλληλεγγύη, ως θεμέλιο για την κοινωνική πολιτική του Δήμου και ανακοίνωσε πως η «αγκαλιά αλληλεγγύης» θα γίνει μεγαλύτερη στο μέλλον.

Πηγή: k-tipos.gr