Πάτρα: Η «Κουζίνα Αγάπης» αχνίζει κάθε μέρα

Πολλές φορές οι άνθρωποι σκεφτόμαστε αυτούς που έχουν ανάγκη μόνο τις γιορτινές μέρες, σαν αυτές του Πάσχα που διανύουμε τώρα. Στην εθελοντική οργάνωση «Το Φωτεινό Αστέρι» όμως, η σκέψη για όσους χρειάζονται βοήθεια δεν σταματά ποτέ.

Γι’ αυτό άλλωστε έχει θεσπίσει την «Κουζίνα Αγάπης», όπου καθημερινά εθελόντριες του οργανισμού ετοιμάζουν μερίδες φαγητού για 60 οικογένειες που έχουν μέλη με προβλήματα υγείας.

Η αντιπρόεδρος του Εθελοντικού Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Το Φωτεινό Αστέρι» Βάσω Νικολακοπούλου παρουσιάζει σήμερα στην «Π» πόσα άτομα εργάζονται εθελοντικά καθημερινά για την τροφοδοσία οικογενειών και άλλων δράσεων του οργανισμού, ενώ επιπλέον αναφέρεται και σε άλλες δράσεις της εποχής.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

«Καθημερινά βρίσκονται στην κουζίνα μας τρία άτομα και ετοιμάζουν τα γεύματα. Επίσης, πέντε ακόμα άτομα προσφέρουν τις εθελοντικές υπηρεσίες τους για άλλες δράσεις του “Φωτεινού Αστεριού” , ενώ μία φορά την εβδομάδα όσοι επιθυμούν μπορούν να συνομιλούν με την ψυχολόγο μας» τονίζει η κ. Νικολακοπούλου.

60 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Το «Φωτεινό Αστέρι» και η «Κουζίνα Αγάπης» δείχνουν καθημερινά τον δρόμο της αλληλεγγύης. Χαρακτηριστικά τονίζει η αντιπρόεδρος του οργανισμού: «Περίπου 500 οικογένειες δέχονται τη βοήθειά μας, ενώ 60 από αυτές τροφοδοτούνται από τα γεύματα που ετοιμάζουμε. Αυτές οι 60 οικογένειες έχουν μέλη που ταλαιπωρούνται από προβλήματα υγείας, οπότε εμείς προσπαθούμε να βοηθάμε τουλάχιστον στο κομμάτι της διατροφής».

ΑΥΞΗΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ

Κλείνοντας την συζήτηση με την κ. Νικολακοπούλου, ρωτήσαμε αν ο κόσμος ανταποκρίνεται στο κάλεσμα για προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης. «Υπάρχει ανταπόκριση, αλλά σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν συμπολίτες που θέλουν να βοηθήσουν και δεν έχουν τη δυνατότητα. Δυστυχώς τον τελευταίο χρόνο έχουν αυξηθεί οι οικογένειες που έχουν ανάγκη, καθώς μην ξεχνάμε πως αρκετοί δεν λαμβάνουν οικονομική βοήθεια από το κράτος επειδή εργαζόντουσαν ανασφάλιστοι, άρα δεν δικαιούνται τις ενισχύσεις. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν και τα άτομα που ζητούν βοήθεια από εμάς» απαντά κλείνοντας η κ. Νικολακοπούλου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτή την περίοδο, η «Κουζίνα Αγάπης» έχει ανάγκη από κρέας, γάλα και δημητριακά, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 2611122497 και 6981-044800 και το e-mail: tofoteinoasteri@gmail.com για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ανάγκες που υπάρχουν

Πηγή; pelop.gr