Δίκτυο SDG 17 Greece: Πασχαλινή δράση προσφοράς στο Αμαλίειο Οικοτροφείο Θηλέων

Πασχαλινά δώρα αγάπης μαζί με ένα «Δώρο» Υγείας από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών προσέφερε στις οικοτρόφους του Αμαλίειου Ορφανοτροφείου η Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, Πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Μαζί με τα συμβολικά δώρα, η κα Πατούλη Σταυράκη παρέδωσε σε κάθε οικότροφο από ένα πλήρες πακέτο δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων μαζί με τεστ Παπανικολάου από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, και ευχήθηκε για το Πάσχα.

Με την ευκαιρία της Πασχαλινής Δράσης Προσφοράς στο Αμαλίειο Ορφανοτροφείο, η κ. Πατούλη Σταυράκη, δήλωσε: «Οι έννοιες της κοινωνικής προσφοράς, της αλληλεγγύης βρίσκουν το πραγματικό τους νόημα τις ημέρες των εορτών του Πάσχα. Η προσφορά αγάπης προς το Αμαλίειο Οικοτροφείο Θηλέων αποκτά έναν ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς με επίκεντρο τις Ημέρες του Πάσχα εγκαινιάζει την ευρύτερη εκστρατεία για τη στήριξη της Γυναίκας που ξεκινά το Δίκτυό μας από κοινού με τον Όμιλο για την UNESCO Βορείων Προαστίων. Υπηρετούμε πολιτικές για την προαγωγή της θέσης της Γυναίκας ως ισότιμο μέλος της κοινωνίας μας, όπως αυτές ενσωματώνονται και στις στοχεύσεις της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ, και συγκεκριμένα στον Στόχο 5 για την ισότητα των φύλων και στον Στόχο 10 για μια κοινωνία με λιγότερες ανισότητες. Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το γεγονός ότι στην προσπάθειά μας αυτή για να περιφρουρήσουμε την υγεία της Γυναίκας έχουμε στο πλευρό μας συνοδοιπόρους με κοινό όραμα και κοινές ευαισθησίες. Ένα μεγάλο “Ευχαριστώ” στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών για αυτή τη σημαντική προσφορά υγείας και ζωής προς τη Γυναίκα. Η εκστρατεία μας συνεχίζεται την Τετάρτη 5 Μαΐου με την παράδοση πακέτων για πλήρη διαγνωστικό έλεγχο συμπεριλαμβανομένου τεστ Παπανικολάου, πάντα με την ευγενική προσφορά του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, στις γυναίκες που βρίσκουν καταφύγιο στις δομές στήριξης κακοποιημένων γυναικών στους Δήμους Περιστερίου, Ελευσίνας και Φυλής».

Πηγή: xtypos.gr