Ο «Ονήσιμος» πάντα κοντά στους κρατούμενους

Επειδή την αγάπη για τους συνανθρώπους μας δεν την σταματούν οι πανδημίες, ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων ο «Ονήσιμος», συνεχίζει και φέτος την καμπάνια για την συγκέντρωση ειδών που είναι απαραίτητα για τους κρατούμενους, αλλά και για τις οικογένειές τους εν όψει της εορτής του Πάσχα. Ετσι οι φίλοι του Συλλόγου και όσοι εκτιμούν το πολύχρονο έργο του μπορούν να φέρουν στα γραφεία του  (Ασκληπιού 60 Α και Σεργίου Πατριάρχου 8 – Αθήνα 11471)

– Τρόφιμα μακράς διάρκειας.

– Είδη ατομικής υγιεινής.

– Είδη καθαριότητας, αντισηπτικά, μάσκες.

Τα ως άνω είδη θα δοθούν στους κρατούμενους, στους αποφυλακισμένους και στις οικογένειες των φυλακισμένων.

Τα γραφεία του Συλλόγου είναι ανοιχτά κάθε μέρα από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 210-3622017 

Σύντομο ιστορικό

Ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Ονήσιμος» ιδρύθηκε το 1982, ως φιλανθρωπικό σωματείο με σκοπό την υλική και ηθική αρωγή των απόρων φυλακισμένων, των αποφυλακισμένων και των οικογενειών τους. Είναι αναγνωρισμένος από το κράτος ως Ειδικώς Φιλανθρωπικό Σωματείο (Φ.Ε.Κ. 883/Τ.Β. /4/12/1989).

Συμπαραστέκεται στους κρατουμένους με την ενίσχυση των φιλόπτωχων ταμείων των φυλακών και με την κάλυψη αναγκών των κρατουμένων σε ιματισμό, είδη πρώτης ανάγκης, υποδήματα, είδη προσωπικής υγιεινής.

Συμπαραστέκεται και στους αποφυλακισμένους και στις οικογένειές τους, με οικονομική ενίσχυση, πληρωμή ενοικίων, λογαριασμών ΔΕΚΟ, ιματισμό, τρόφιμα, φάρμακα και λογιστική τακτοποίηση εκκρεμοτήτων, ώστε να λάβουν επιδόματα, λειτουργώντας αποτρεπτικά στην δημιουργία παραβατικής συμπεριφοράς.

Παράλληλα, παρέχεται συμμετοχή στην πληρωμή δικαστικών εξόδων σε όλη την επικράτεια, σε άπορους φυλακισμένους και αποφυλακισμένους.

Παρέχεται φιλοξενία για ορισμένο χρονικό διάστημα μετά την αποφυλάκιση σε ξενοδοχεία στην Αθήνα, όσων αποφυλακισμένων έχουν πρόβλημα στέγης, καθώς  προσφέρονται  και τα έξοδα, ώστε ο αποφυλακισμένος να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ,για  να φιλοξενηθεί σε ξενώνα.

Με ενέργειες του Συλλόγου έχουν ιδρυθεί βιβλιοθήκες, οι οποίες συνεχώς εμπλουτίζονται σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας

Ο Σύλλογος εκδίδει το περιοδικό «Φίλοι Φυλακισμένων», το οποίο διανέμεται  δωρεάν σε χιλιάδες συνανθρώπους μας και έχει τη σύσταση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (Αρ. Πρωτ 489/31.10.1986) για διανομή του από τους ιερούς ναούς και ιερές μονές της χώρας μας.

Για όλες αυτές τις δράσεις η λειτουργία του Συλλόγου είναι απόλυτα εξαρτημένη από την ανιδιοτελή προσφορά ιδιωτών. Στις δύσκολες μέρες που βιώνει η πατρίδα μας, οι προσφορές αυτές έχουν μειωθεί, ενώ τα αιτήματα για βοήθεια πολλαπλασιάζονται διαρκώς.

Πηγή: ekirikas.com