Εθελοντικός Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Θεόφιλος»

O Εθελοντικός Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Θεόφιλος» από την ίδρυση του το 2004 έχει καταφέρει γιγαντιαία άλματα προς την επίτευξη των σκοπών και των στόχων του και καθημερινά βρίσκει όλο και μεγαλύτερη απήχηση στην Ελληνική κοινωνία, που με αργούς μεν αλλά σταθερούς ρυθμούς συνειδητοποιεί τη σοβαρότητα του έργου και την υπευθυνότητα με την οποία ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ χειρίζεται το θέμα.

 

Η στήριξη προς την πολύτεκνη οικογένεια είναι το ουσιαστικότερο βήμα προς την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας, και όλα τα μέλη, φίλοι, εθελοντές, χορηγοί και δωρητές του Οργανισμού έμπρακτα συμβάλλουν με τις προσφορές τους, την εργασία τους και τις ευγενικές τους προθέσεις για καλύτερες συνθήκες ζωής και ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Ένας σύντομος απολογισμός της δράσης και των προγραμμάτων του Οργανισμού έχει ως εξής:

Επισκευές κατοικιών πολύτεκνων :

Ο “Θεόφιλος” επισκευάζει σπίτια πολυτέκνων που ήταν ακατάλληλα να μένουν μέσα σε αυτά μικρά παιδιά.

Αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης (Αποστολές Αγάπης)

Ένας από τους βασικότερους τομείς στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας είναι οι αποστολές στην περιφέρεια, φτάνοντας μέχρι το τελευταίο χωρίο της πατρίδας μας, ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρουχισμός, σχολικά είδη,παιχνίδια) τα οποία συλλέγει ο Οργανισμός από δωρητές και χορηγούς.

Γραφείο εύρεσης εργασίας

Θέλοντας να ενισχύσει το ήδη υπάρχον πρόγραμμα της «Ανταλλακτικής οικονομίας», ο Θεόφιλος ενεργοποιεί το «Γραφείο ευρέσεως εργασίας». Βεβαίως απευθυνόμαστε πάντα σε πολύτεκνες ή τρίτκνες οικογένειες με ετήσιο εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ.

Σκοπός μας είναι να ενισχυθούν τα έσοδα των οικογενειών, αλλά προσφέροντας εργασία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επιλέξουν ανάμεσα σε 8 κατηγορίες απασχόλησης. Επιπλέον υπάρχει και η επιλογή της άλλης απασχόλησης, σύμφωνα με την εκπαίδευση και των προσόντων των ενδιαφερομένων.
Συμπληρώστε την ΦΟΡΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για συμμετέχετε στα προγράμματα. Την άιτηση μπορείτε να την στείλετε ηλεκτονικά στο info@theophilos.gr, ή ταχυδρομικώς στην διεύθυνηση: Παπαφλέσσα 9 στο Γαλάτσι. Τ.Κ. 11146 Αθήνα. Για διευκρινήσεις τηλεφωνήστε στο 210.8828036

Aποστολές Αγροτικών Προϊόντων

Στα πλαίσια ενίσχυσης των αγροτικών περιοχών ο Θεόφιλος ενισχύει τους πολυτέκνους αγοράζοντας αγροτικά προιόντα και τα προσφέρει σε πολυτέκνους άλλων περιοχών, όπως η αγορά είκοσι τόνων πατάτας από τον αγροτικό συνεταιρισμό Δράμας που στάλθηκε στις πολύτεκνες οικογένειες του νομού Αρτας (σε συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο πολυτέκνων Αρτας) και αντίστοιχα την αγορά είκοσι τόνων πορτοκαλιών που αγόρασε ο Θεόφιλος από τον αγροτικό συναιτερισμό Αρτας και στάλθηκαν στις πολύτεκνες οικογένειες στην περιφέρεια του νομού Δράμας. Ετσι με μια μεταφορά ο Θεόφιλος στήριξε σε δύο διαφορετικές περιοχές τους πολυτέκνους. Το κόστος για κάθε τέτοια δραστηριότητα ανέρχεται σε 20.000€ και θα επαναλαμβάνεται εφόσον βρίσκεται χορηγός.

Δανειστικές Βιβλιοθήκες

Ο Οργανισμός έχει δημιουργήσει δανειστικές βιβλιοθήκες σε Συλλόγους Πολυτέκνων, τις οποίες εμπλουτίζει συνεχώς με νέα βιβλία που προσφέρονται από ιδιώτες και εκδοτικούς οίκους. Θέλουμε να προσθέσουμε και την παροχή διαδικτυακών υπηρεσιών στις τοπικές βιβλιοθήκες. Και σε αυτήν την περίπτωση, όποιος θέλει να προσφέρει βιβλία/υπολογιστές και περιφερειακά συστήματα θα πρέπει να καταβάλει και ένα μικρό ποσό για τα μεταφορικά έξοδα καθότι αποστέλλονται δωρεάν στους Συλλόγους πολυτέκνων της επικράτειας. Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ

Κοινωνική Υπηρεσία

Η Υπηρεσία λειτουργεί από την ίδρυση μας με σκοπό την παροχή συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης των οικογενειών, διασύνδεση εξυπηρετούμενων οικογενειών με φορείς κοινωνικών προγραμμάτων, συνηγορία υπέρ οικογενειών οι οποίες αντιμετωπίζουν κοινωνικό αποκλεισμό και φτώχεια. Λειτουργεί με εθελοντές κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και άλλους επιστήμονες για την εγκυρότερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των αναγκών των οικογενειών.Για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνοι μπορούν να επικοινωνούν κάθε Πέμπτη 10 π.μ. με 1 μ.μ. Καθημερινά δεχόμαστε πλειάδα τηλεφωνημάτων από όλη την Ελλάδα και εξυπηρετούμε εκατοντάδες οικογένειες στους διάφορους τομείς που καλύπτουμε.

Προγράμματα Αναδοχής

Τα μέλη και οι φίλοι του Θεόφιλου, αν επιθυμούν, γίνονται ανάδοχοι μέσω των προγραμμάτων κοινωνικής αναδοχής του Οργανισμού, είτε με τη βάπτιση παιδιού από πολύτεκνη οικογένεια , είτε με την οικονομική στήριξη παιδιού ή φοιτητή από πολύτεκνη οικογένεια στέλνοντας κάθε μήνα, μέσω του Θεόφιλου, 100 ευρώ. Το Πρόγραμμα προς το παρόν έχει σταματήσει λόγω ελλείψεως αναδόχων και στις οικογένειες αντί οικονομικής ενίσχυσης, με τα χρήματα που συγκεντρώνονται ενιχύονται οικονομικά άπορες πολύτεκνες οικογένειες μέσω του προγράμματος «Ανταλλακτική Οικονομία».

Έκτακτη Οικονομική ενίσχυση

O Θεόφιλος προσφέρει χρηματική βοήθεια σε παιδιά πολυτέκνων που αντιμετωπίζουν έκτακτα προβλήματα υγείας εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατότητα και η έγκριση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού. Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ

Τομέας Προστασία του Αγέννητου Παιδιού

Ο “ΘΕΟΦΙΛΟΣ” στηρίζει έμπρακτα και ουσιαστικά την κυοφορούσα μητέρα που αντιμετωπίζει το δίλημμα της έκτρωσης ή όχι και δεν έχει στήριξη από το οικογενειακό της περιβάλλον, με την παραπομπή της κυοφορούσας σε άλλους αντίστοιχους φορείς με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Ο Οργανισμός έχει εκδώσει το ενημερωτικό φυλλάδιο «Μαμά ζω και ας μη το ξέρεις..» το οποίο διανέμει δωρεάν και συνεχίζει να εκτυπώνει εφόσον βρίσκονται οικονομικοί χορηγοί.

Νομικές συμβουλές

O Οργανισμός προσφέρει νομικές συμβουλές σε πολύτεκνες οικογένειες και μητέρες, μέσα από μία υπηρεσία στελεχωμένη από ομάδα διακεκριμένων εθελοντών νομικών.

Εκδόσεις

O Θεόφιλος έχει εκδώσει δύο βιβλία για την ενημέρωση των πολυτέκνων και τριτέκνων. Πρόκειται για τον Οδηγό Πληροφοριών-Παροχών για τις Πολύτεκνες και Τρίτεκνες Οικογένειες.

Το 2008 προσθέσαμε και τον Οδηγό Βιολογικών Καλλιεργειών που έγραψε ο γεωπόνος Χρήστος Μπριασούλης με τον τίτλο “Βιολογική Γεωργία – Βασικές Γνώσεις“. Γενικά όλες οι εκδόσεις διότι διανεμήθηκαν δωρεάν έχουν εξαντληθεί. Επίσης, ο ”Θεόφιλος” έχει επιμεληθεί την παραγωγή του DVD Δημογραφικό – Ελλάδα Ώρα Μηδέν και το τμήμα της Προστασίας Αγέννητου Παιδιού διανέμει το DVD « Το Θαύμα της Ζωής». Εφόσον βρεθεί οικονομικός χορηγός θα επαναληφθούν οι εκδόσεις.

INFO

Θεόφιλος Τ.Θ. 28014 Τ.Κ. 114 02 Γκύζη Αθήνα

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
210-8819397, 210-8828036 , 6949612196

E-mail: info@theophilos.gr

www.theophilos.gr